Cremet ymerfromage. Er der noget som fromage i alle mulige afskygninger? Det smager jo godt og så er det egentlig lidt af en børnehitter også. Og en klassiker, ikke? Det er ikke det jeg har lavet mest af tidligere, men nu er jeg godt i gang og herhjemme er det en succes. Det er faktisk også nemt at lave. Denne her ymerfromage indeholder få ingredienser og smager mildt af appelsin på grund af revet appelsinskal.
Ymerfromage med revet appelsinskal
(portioner passer til 4-6 voksne)
(tilberedning 20 minutter+nedkøling i ca 2 timer inden servering)
5 blade husblas
1/2 liter ymer
3 spsk sukker
skallen af en lidt over halvdelen af en økologisk appelsin
2,5 dl fløde pisket til flødeskum
Sådan gør du:
- Læg husblassen i en skål med vand. Efter 10 min tager du den op, knuger den let fri for vand og lægger i en skål, som står ovenpå en gryde som småkoger. Her smelter du husblassen.
- Rør ymer og sukker sammen i en skål.
- Tag husblassen op, og rør ned i ymer/sukkermassen.
- Riv skallen af appelsinen ned i massen.
- Pisk fløden til skum.
- Bland flødeskummet og sukker/ymermassen rundt med en dejskraber.
- Hæld i små forme eller én stor. Sæt i køleskabet et par timer eller mere.
Tip:
Sådan en fromage her smager dejligt bare som den er, men med en frugtsauce er den nu heller ikke så ringe. Du kan lave den ved at tage en pose på ca 200 gram frosne hindbær, jordbær eller lignende. Kog op i en gryde. Tilsæt 5 spsk. sukker. Lav opkog og jævn det eventuelt med en spsk kartoffelmel… Server sammen med fromagen afkølet eller lun.
0 kommentarer