Æggemuffins med skinke og ost er guf på brunchbordet eller frokostbordet.
Bare ordet “muffins” gør, at alle herhjemme, store som små er med på ideen. De er super nemme at lave og kan fyldes med, lige hvad du foretrækker. Her er den enkle udgave med enkle med blot skinke, ost, salt, peber og lidt fløde.
Du kan også fylde dem med bacon, kylling, laks, peberfrugter, finthakket squash så videre…
Æggemuffins med skinke og ost
æggemuffins med skinke og ost
Ingredienser
- 6 stk. æg
- 150 gram skinke(i strimler).
- 100 gram revet ost(ex. cheddar eller mozzarella)
- 6 spsk. fløde
- salt og peber
- olie til at smøre i muffinsforme.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Tag en muffinsform og smør/spray lidt olie i. Knald et æg ned i hver form. Drys først skinke, så ost. Slut med at komme 1 spsk. fløde i hver muffin. Drys med salt og peber. Sæt i ovnen i ca. 15-20 min. De er færdige, når blommen er let hård og hviden er stivnet.
Æggemuffins med skinke og ost smager også godt i madpakken på en rugbrødsmad dagen efter. Eller de kan hurtigt lunes i microovnen- så er der nem morgenmad, hvis du ligesom jeg er top begejstret for æg til morgenmad. Det mætter så godt.
Tip
Har du ingen muffinsform, kan du bruge engangsmuffinsforme. Brug så dobbelt, så den holder formen under bagning. Og kom gerne lidt smør eller olie i formen, så den nemt kan løsnes, når den er færdig.
Flere retter med æg, som passer så fint til brunchbordet? Æggewraps- en ingrediens. Det er da for nemt, ikke?! https://benedictesmad.dk/aeggewraps/
0 kommentarer