Bagte kartofler med oksekød – lækker klassisk opskrift på bagte kartofler med fyld af oksekød og toppet med cheddar. Kødet krydres med chili og cayennepeber og resultatet er en nem, sjov og anderledes form for bagekartoffel, som har krydderier fra det mexikanske køkken.
Lækkert fyld til de bagte kartofler?
Når først de bagte kartofler er fyldt med oksekødet og toppet med den lækre revet cheddarost, kan jeg anbefale en god klat creme fraiche. Det topper det ligesom. Jeg bruger gerne 9 % i mine dressinger og i madlavning generelt, men det er jo smag og behag.
Bagte kartofler med oksekød
Bagte kartofler med oksekød
Ingredienser
- 4 stk. bagekartofler
Fyld
- 300 gram oksekød
- 3 spsk. olie
- 1 dåse røde kidney bønner
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk. rødløg(finthakket)
- 1 stk. peberfrugt(i fine tern)
- 2 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. chilipulver
- 2 tsk. spidskommen
- 4 spsk. tomatpure
- salt og peber
- 100 gram revet cheddarost
Fremgangsmåde
- Skyl og skrub bagekartofler og skær et snit i overfladen. Pak ind i folie og sæt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 45 min. til kartoflerne er gennembagte. Kom evt. en kødnål i midten for at mærke efter.
- På mellemvarme Varmes olie i en gryde- gerne en wok.
- Kom løg og hvidløg ved og vend et halv minuts tid. Det skal blot vendes til gennemsigtig- ikke brunes.
- Kom kød ved og skru op, sådan at kødet brunes på alle sider. Krydr med cayennepeber, chili, spidskommen, salt og peber. Tilsæt tomatpure og lad simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt drænet bønner. Smag kødetretten til. Måske mangler den styrke, salt eller peber?
- De færdigbagte kartofler pakkes ud. Kræng kartoflerne åbne og kom fyldet i. Fordel ost på toppen og sæt i ovnen på en bageplade med bagepapir og lad osten smelte kortvaringt. Servér eventuelt de fyldte bagekartofler med creme fraiche eller blot som de er. Er der overskydende kød serveres det blot ved siden af.
Tilbehør til bagte kartofler med fyld
En god og let salat vil gøre sig godt til de fyldte kartofler. Det kan være helt enkel og klassisk salat med fintsnittet iceberg med agurk og tomater, eller en salat ala den her: Frisk salat med spidskål og pærer.
Majskolber, serveret med flagesalt, iskold smør og et drys af tørret chiliflager er nu heller ikke så skidt da. Prøv selv.
Vild med krydret mexikansk inspireret mad?
Så har jeg masser af inspiration at gå ud fra. Cayenne peber, spidskommen og chiliflager kan klart anbefales at have i køkkenet, hvis du laves retter med et mexikansk tema. Nelliker og stødt kanel bruges også ofte i maden. Dog ikke i denne ret. Men hvis du synes at du vil krydre den lidt ekstra, kan du tilføje som du synes. Start med ganske små mængder af krydderierne og smag dig frem.
Den fyldte bagekartoffel er sjov at servere og kan også laves vegetarisk ved at undlade kødet, men i stedet for komme 300 gram fintsnittet grøntsager i. Det kan være alt fra peberfrugter, løg, squash, blomkål, spidskål, gulerødder. Gerne en god blanding af flere. Da kødet indeholder smagen umami, skal blandingen så have lidt ekstra salt gerne i form af en en smule boullion. Ikke for meget, Smag maden til undervejs.
Velbekomme skal der lyde fra mig 🙂
Benedictes mad på de social medier:
Lyst til at blive inspireret til endnu flere retter?
Find mig på både pinteres, Facebook og Instagram. Jeg ville elske at mødes herinde!
0 kommentarer