Jeg kunne leve af salater, sådan i hvertfald gerne af salater som den her. En salat med spidskål og pærer som den her, der toppes med ristede solsikkekerner og små stykker af cheddar er salater jeg kunne spise løs af, til både frokost og aftensmad.
Den mætter godt, men er samtidig let og frisk og kan toppes med de grøntsager og frugter du måtte have på lager efter sæson. En salat med spidskål og æbler går lige godt. Lige nu bugner butikkerne af de fineste små og grønne og super sprøde Clare Friis pærer. Det skal nydes og jeg putter det i alt hvad jeg kan komme i tanke om. Men igen, brug det du har på lager.
Spidskål er både nemmere at skære og tygge sig igennem end et stort kålhoved som et hvidkål, men alligevel vil jeg anbefale dig at give dit kål et ordentlig kram imellem hænderne inden den sendes i skålen. Det gør den simpelthen nemmere at tygge og strukturen bliver bedre.
Salat med spidskål og pærer
Hver årstid har sin charme, men når efteråret begynder at vise sig ved at mørket falder tidligere på dagen og bladende langsomt falmer, så er der altså noget over det at fylde sig med smukke og farverige salater. Det pynter da lidt på den mere og mere grå årstid(som da også har sin charme).
Kålsorterne smager helt fantastisk nu og er samtidig ofte danske, når man kigger i butikkerne. Det skal nydes så længe det er. Den her spidskålssalat er så ganske nem at lave, men smager af mere og kan nydes til de fleste måltider som tilbehør. De små firkanter af cheddar giver fylde og mæthed til salaten og var det ikke fordi jeg havde fire børn siddende om spisebordet, så kunne jeg snildt spise sådan en portion salat til middagsmad. I så fald ville jeg spise et godt stykke grovbrød til og det ville snildt holde mavsen mæt.
Anyway, servér som du har lyst. Bare nyd en omgang frisksnittet spidskålssalat….Sådan laver jeg den.
Nem og frisk salat med spidskål og pærer
Ingredienser
- 1/2 stk. spidskål(fintsnittet)
- 2 stk. pærer(i fine skiver)
- 2 stk. nektariner(eller blommer eller fersken)i fine skiver/både.
- 1 dl. ristede solsikkekerner
- 1 dl. cheddar i små tern
- (evt. små stykker brødkarse til pynt)
Fremgangsmåde
- Halvér kål og fjern de yderste blade. Snit i fine strimler. Kram kål imellem hænderne og kom i en skål.
- Kom ost, og frugter på.
- Rist kernerne på en tør pande på mellemhøj varme og end rundt et par gange imellem. Lad køle af inden de kommer på salaten.
Flere salater:
Salat med blomkålsris og ristede mandler, Frisk broccolisalat med bacon, vintersalat med spidskål
0 kommentarer