Banan muffins – opskrift på saftige muffins

Opskrifter på kager

Banan muffins – nemme, luftige og saftige. De er hurtige og nemme at lave…Det er lige præcis derfor det ofte er den her opskrift på bananmuffins uden chokolade jeg bager. 

Det er muffins der får hele køkkenet til at dufte så dejligt og det er samtidig muffins som bliver spist hurtigere end jeg får set mig om. Sådan er det når der er mange børn i huset. Vi havner ofte i den situation, at jeg får købt for mange bananer. Så ender det med at der ligger en to -tre stykker og er blevet for overmodne til at spise som de her. Så er det oplagt for mig at mose dem og røre dem sammen til bananmuffins. At smide dem ud er for ærgerligt og det vil jeg meget nødig.

En god halv time senere er der friskbagte banan muffins uden chokolade, men med masser af søde.

Om du har meget overmodne bananer liggende, med brune frugtpletter  eller om de er lige på stadiet før er lige meget. Men modne- det skal de være. Det er netop her at de får så tilpas meget sødme, at man næsten kan undvære sukker i dejen. Derfor er mængden af sukker i den her dej heller ikke så stor.

Opskrift på bananmuffins

Bananmuffins - nemme, saftige og gode

Banan muffins – Nemme, luftige og saftige

Bananmuffins

luftige og søde bananmuffins uden chokolade og uden meget sukker- en god måde at få brugt de overmodne bananer på .
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 11 ca. muffins

Ingredienser

  • 2 stk. store bananer eller 3 mellemstore
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 stk. æg
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. smeltet smør
  • 3,5 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  • Rør sukker, vaniljesukker og æg luftigt. Tilsæt smeltet smør.
  • Mos bananer- enten i en pose eller med en gaffel i en dyb tallerken.
  • Kom mel og bagepulver i dejen og pisk med. Til sidst piskes de mosede bananer med.
  • Kom i ca. 11 muffinsforme, som er lidt mere end 2/3 dele fyldt op. Bag i ca.18 - 20 min. på 200 grader til de er gennembagte.

Banan muffins uden chokolade

banan muffins uden chokolade  nem opskrift på banan muffins

Tip:

Denne opskrift indeholder ikke så meget sukker. Det er de overmodne og søde bananer, som sørger for sødmen i stedet. Men hvis du skulle have lyst til at søde  de her banan muffins lidt ekstra, kan du tilføje to spiseskefulde chokoladeknapper i enten mælke eller mørk chokolade. Det er også godt.

Velkommen i køkkenet!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

18 Kommentarer

  1. Camilla

    Kan man lave dem dagen i forvejen? 😊

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hej og ja det kan man sagtens.
      De smager rigtig godt dagen efter og ellers så kan de med fordel fryses.
      hilsen Benedicte😊

      Svar
  2. Ulla

    5 stars
    3,5dl mel er 200g har jeg læst, så måske derfor de er tørre hvis man vejer 350g mel af, bare en tanke😄

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,
      ja man bør klart følge opskrift og gå efter de 3,5 dl – ikke gram👍🏻
      god weekend fra Benedicte😊

      Svar
  3. Karen.margrethe Hansen

    5 stars
    Bananmuffins er rigtig dejlig nem at lave og så smagte de rigtig godt har lige prøvet opskriften

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Så dejligt at høre. Tak for at dele. Ja, de er nemlig så nemme og lækre og kan bages igen og igen.
      Tak for din hilsen og rigtig god weekend til dig😊

      Svar
    • Christel Laursen Jensen

      Kan det virkelig være rigtigt at der skal bruges 1 DL smeltet smør?

      Svar
      • Benedicte Thrane

        hej!

        Ja, det passer. Det svarer til knap 100 gram 😊

        Svar
  4. Ernesta

    5 stars
    de er så gode!!!

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre😊 Tak for det…
      hilsen benedicte

      Svar
    • Carina Petersen

      De er rigtig gode, men en anelse tørre.. Hvad skal jeg tilsætte for at få dem lidt mere fugtige??

      Svar
      • Benedicte Thrane

        hejsa,
        Det er en god ide at bruge helt modne bananer- ikke “over brune” og plettede, men modne. Det giver sødme.Du kan selvfølgelig altid tilføje et par spsk. mere smør, men jeg synes personligt at de er helt som de skal være😊

        Svar
        • Sara Tokkesdal

          Hvordan afmåler du 1 dl smeltet smør – smeltet du bare en klat og så måler efterfølgende?

          Svar
          • Benedicte Thrane

            hejsa
            ja jeg kommer lidt over en dl fast smør(eller blødt) og smelter og tilsætter så lidt ekstra hvis det mangler

            Hilsen Benedicte

  5. Jasmin smidt rodam nilsen

    5 stars
    De muffins smager så godt her i morgen skal jeg have dem med til springstævnet
    Du må have en god aften 😇

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Tusind tak for den kommentar. Det er jeg bare så glad for at høre. Håber de vakte glæde til stævnet 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
  6. Unn Høje

    5 stars
    Super lækre muffins.
    De bragte glæde hos ridefyssen og vores veninde.
    Og så holder de længe i en vakuumpakket pose under kølige forhold.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det er dejligt at høre. Ja, de smager skønt.
      Tak for tippet med opbevaring. Det råd er hermed givet videre….
      Mange hilsner, Benedicte 😊

      Svar
5 from 5 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest