Christian er 10 år nu. Og barbecuemarineret kylling med coleslaw var retten han stod for lave.
Det er dejligt nemt, uanset om man laver barbecuemarinaden fra bunden eller køber den. Christian er ikke anderledes end mange andre 10 årige. Han synes ikke selv, at han skal lave mad. For hvorfor det, når man kan lege, hoppe på trampolin eller spille playstation!
Men ærlig talt. Når han først er i gang, synes han at det er hyggelig og sjovt. Og vi holder menuen simpel. Jeg laver det mest besværlige, som at rive grøntsager. Han rører ved det rå kød, marinerer det og skærer gnavegrønt. That´s it. Man vi har det rart, når vi står sammen, vi er sammen om noget, han lærer lidt undervejs og det aller bedste: Han oplever det som om at jeg har tillid til ham, at han kan lave maden. Og det vokser man jo også lidt af, ikke?
Barbecuemarineret kylling
Barbecue marineret kylling
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst eller inderfilet
- ca. 1,5 dl barbecuesauce
Coleslaw
- 300 gram revet gulerødder
- ca. 1/2 stk. hvidkålshoved(hvis stort eller ét helt lille)
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise(fx . hellmann)
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. eddike
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom kylling i et fad. Ved kyllingebryst, skæres kødet i strimler. Kom barbecuesauce over kødet og bland grundigt. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min. til kyllingen er mør og gylden.
Coleslaw
- Riv de skrællede gulerødder, samt hvidkål. Rør dressingen af creme fraiche, mayonnaise, sukker og eddike. Smag til med salt og peber. Vend med revet hvidkål og gulerødder.
Tip
Du kan vælge, at lave lave din barbecue selv. Eller købe den. Det er brun farin og ketchup der udgør grundingredienser her. Opskrift er her. https://benedictesmad.dk/barbecuemarineret-kyllingelaar/
0 kommentarer