Blomkålssalat med mandelchips, koriander og olie/eddikedressing. Super nemt at lave og dejligt sundt. Fungerer som mættende tilbehør til en hovedret eller som en enkel frokostret.
Blomkål er så lækkert et kålhoved og har fået noget af en genopståen de senere år er min oplevelse. Altså smager meget af kål gør den jo heller ikke(hvilket mange vil synes er dejligt!?)
Er du en af dem der prøver at drosle lidt ned på kulhydraterne og finde alternativer til kartofler og ris er blomkål et super alternativt. Riv for eksempel blomkålshovedet fint på et rivejern eller en foodprocessor(på rivejernet) og du får de fineste små blomkålsris, eller damp blomkålen i en gryde og server dem med en dejlig smørklat i stedet for kartofler? Lækkert og sundt er den ihverfald – det store kålhoved.
Ingredienser til blomkålssalat med mandelchips
1/2 blomkål
mandelchips(se nemme opskrift her ): ristede saltmandler
Friske koriander
salt/peber
- Skær blomkålen i grove skiver. Anret på fad og drys koriander, salt, peber og de skønne ristede mandler over.
- Hæld dressing over lige inden servering.
Dressing til blomkålssalat med mandelchips:
4 spsk hvidvinseddike
2 tsk dijon sennep
3 tsk flydende honning
8 spsk rapsolie
- pisk hvidvinseddike sammen med sennep og honning. Rør olien i.
Done deal!
0 kommentarer