Ristede saltmandler

Alt det andet

Ristede saltmandler. Denne her opskrift går langt tilbage til min barndom. Min mor lavede dem altid og resultatet var altid godt.

De er hurtige og smager af mere. De er et fantastisk alternativ til chips(og smager også bedre).

Jeg laver dem ofte. De smager helt vildt godt, både som en slags chips, til tapas eller ostebordet, som drys ovenpå salaten eller med i børnenes madpakker. Prøv at halvere en avocado og drys med de sprøde saltmandler. Det er super guf!

Gode det er de ihvertfald. Og altid sker der det mest mærkværdige herhjemme, når der ligger en bageplade fuld af sprøde mandler til afkøling. De forsvinder bare.

Lige så stiller bliver de spist- det er det rene magi! Så sørg for at lave en god stor portion!

Ristede saltmandler

Ristede saltmandler

Ristede saltmandler

Opskrift på lækre sprøde saltmandler. Gode som topping på salaten eller som en snack
Print opskrift Pin opskrift
15 min

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 2-3 tsk. fint salt

Fremgangsmåde

  • Fordel mandlerne i et tyndt lag på en bagepalde med bagepapir.
  • Pres saften udover alle mandler. Fordel salt. Sæt bagepladen ind i ovnen på 200 grader i ca. 12 min. til de er sprøde og gyldne.
  • Hold øje undervejs, da ovne varmer forskelligt og det går stærtk fra gyldne til brændte mandler.
  • Tip. Har du ikke frisk citronsaft på lager kan du bruge citronsaft fra de gule plasticbøtter. Så skal der bruges ca. 2 spsk. saft.

Vild med mandler?

Mandler er da mere eller mindre geniale, ikke? De er lige gode om det er i det salte som det søde kager.

Se nogle af mine bud på opskrifter, hvor mandler indgår. Kan du vælge din favorit? Jeg kan ikke 🙂

___

I hjemmelavet slik:

Mandler med hvid chokolade

___

I salater:

Blomkålssalat med mandler

___

Som en del af en lækker smoothie:

Smoothie med hørfrøolie, jordbær og mandler

Ristede saltmandler

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest