Ristede saltmandler

Ristede saltmandler. Denne her opskrift går langt tilbage til min barndom. Min mor lavede dem og resultatet er altid godt. De er hurtige og resultatet er bare godt. De er et fantastisk alternativ til chips(og smager også bedre).

Jeg laver dem ofte. De smager helt vildt godt, både som en slags chips, til tapas eller ostebordet, som drys ovenpå salaten eller med i børnenes madpakker. Prøv at halvere en avocado og drys med de sprøde saltmandler. Det er super guf!

Gode det er de ihvertfald. Og altid sker der det mest mærkværdige herhjemme, når der ligger en bageplade fuld af sprøde mandler til afkøling. De forsvinder bare.

Lige så stiller bliver de spist- det er det rene magi! Så sørg for at lave en god stor portion!

Ristede saltmandler

Det skal du bruge:

  • På en bageplade lægger du 200 g mandler i et lag. Pres saften af en citron ud over hele pladen og vend rundt, så alle mandler har fået saften på.
  • Drys ca. 1 spsk. fint salt ud over alle mandlerne. Vend forsigtigt rundt.
  • Sæt bagepladen ind i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter. Hold øje undervejs, da de hurtigt kan gå fra at være lysebrune og velsmagende til sorte og brændte!

Tip:

Har du ikke lige frisk citron på lager kan du også godt bruge citronsaft fra de der gule plastikcitroner.

Er du ligesom mig vild med mandler er denne her måske også noget for dig?  mandler med hvid chokolade

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.