Smagfuld kylling med avocadodip og salsa

Børnenes Maddag

Børn i køkkenet

(og  lidt om en nem og børnevenlig ret, som junior kan være med til at lave og helt sikkert bliver vild med!)

Det er en fest at sende børnene ud i køkkenet. Jeg har faktisk en mindre optur over, hvor meget glæde mine børn har af at lave mad til sig selv og resten af familien. Det giver dem så meget. Bl.a.:

  1. Evnen til at tage ansvar og træffe en beslutning for familien. Det kan synes som en lille ting, men det er det ikke for et barn. Når et af børnene har maddag her i huset er det ham/hende der bestemmer dagens menu. 100 %. Jeg kan vejlede, men det er ikke mig der bestemmer noget. Overhovedet!
  2. Udfordret til at få nye ideer.
  3. Barnet får en grundlæggende tro på og tillid til sig selv, at han/hun kan klare det.
  4. Og så er der den snak om værdier. Fordi jeg udmærket er klar over at værdier er individuelle og at vi alle har hver af vores med i livets rygsæk. Men for mig er to værdier som ansvar og madlyst  ret essentielle.
  5. Jeg, som deres mor eller voksne viser, at jeg har tillid til at de kan klare opgaven. Uden forbehold.

Det behøver faktisk ikke er være store komplicerede retter de laver. 11 årige Willum lavede den her:

  • Kyllingbryst skåret i skiver og marineret i nem og mild marinade.
  • Avocadodip/børnemild guacamole
  • Gnaskegrønt
  • Nachos
  • Tomatsalsa(giver maden et dejligt pift- særligt til den voksne)

børn i køkkenet

Kylling

700 gram kyllingestykker(enten kyllingebryst eller inderfilet skåret i mindre stykker)eller færdigstegt kylling. Rema1000 har poser a´350 gram. For nu er det jo hurtig “børne-mad” vi taler om, ikke? (som ikke behøver at tage lang tid)Bruger du færdigstegt, skal marinaden blot over og kødet varmes i 30 minutter på 200 grader. Er det fersk kyllingekød marinerer du kødet i en halv times tid og steger i ovnen i ca. 50 minutter på 200 grader.

Marinade:

4 spsk. ketchup

4 spsk. soyasauce

2 tsk. olie

2 tsk. sennep(jeg brugte en mellemstærk- hverken mild eller dijonstærk)

6 spsk. spsk. honning

  • Rør sammen og lad trække over kyllingekødet i min. 30 minutter.
  • Sæt i ovnen.

Nachos(Alle slags kan bruges, men vores favorit er dem med cheese-smag fra http://rema1000.dk)

  • Læg på fad og læg skiftevis revet ost imellem lagene. Ind i ovnen på 200 grader i ca. 10 min.

Salsa:

3 tomater

2 fed hvidløg

2 spsk. olie

1 spsk. hvidvinseddike

Lidt salt og peber

  • Tomaterne skæres i grove stykker og høvles i minihakkeren/foodprocessoren eller hvad du nu har af køkkenværktøj.Tilsæt de øvrige ingredienser til en næsten glat salsa.

Avocadodip/børnemild guacamole:

2 stk. avocado

2 spsk. creme fraiche

saften af 1 citron

Lidt salt/peber

  • Avocado moses med creme fraiche og saften af en citron. Smag til med salt og peber.

Så er vi klar. Det tog ikke så lang tid, vel?

Glæd dig til et godt, nemt og hjemmelavet  måltidmad. Og udover en nem og sund ret, hvad fik Willum ellers ud af at tilberede dagens måltid?

  • Han fandt ud af, at han godt kan lide guacamole. Det var faktisk stort. Han spiste en stor portion og bad om mere. Det er stort fra en 11 årige der ikke sådan spiser hvad som helst.
  • børn laver mad

 

 

Flere foreslag til, hvilke retter vi laver herhjemme, når børnene laver mad? De her kødruller smager rigtig godt og så er de lidt sjove at lave, da der skal “fyldes og rulle”. :https://benedictesmad.dk/hakket-oksekoed-med-cheddarost/

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest