Musikken spiller, børnefingrene vaskes og det alt for store forklæde kommer på. Så skal der kokkereres. Det eneste Willum på 11 år skal koncentrere sig om i dag på sin maddag er at lave de her kødpakker, ja og så lige skrælning af gulerødder. That´s it.
Vi står og hygger os med at lave maden sammen. Han laver klart det meste af kødet og skræller som sagt gulerødderne. Jeg koger pastaen og snitter salaten. Det er en fin fordeling. Vi hygger os sammen. Vi laver noget sammen.
Og jeg har bestemt mig for, at roderi er hvad roderi er. Der bliver rodet. Men vi er også i gang med at lave mad og det foregår jo sjældent uden at man kan se, at man har været i gang. Jeps, der spises lidt cheddarost undervejs i processen og der ligger flere gulerodsskræller på gulvet end i vasken, men det går jo nok.
Sammen lavede vi kødet og hyggede os med at pakke kødet ind i skinken til fine små pakker. Persillen er mest for syns(og foto skyld!). Børnene spiser det nemlig nødigt, sådan noget grønt stads!
Sådan gør du, når du laver dejlig, nem og smagfuld hverdagsmad med små ruller af “hakket oksekød med cheddarost”
Hakket oksekød med cheddarost
(ca. 30 ruller/pakker får du ud af denne portion.)
(Tilberedningstid:ca. 30 min+22 min. i ovnen= ca. 1 time)
900 gram hakket oksekød fedt 6-9%
2 æg
2 gulerødder(revet til råkost)
Lidt salt og peber
150 gram cheddarost(enten revet fra pose eller en hel cheddar, skåret i tern. Sidstnævnte brugte vi)
2 spsk mel
5 spsk mælk
2 spsk paprika
Knap to pakker røget skinke(den der vist hedder schwarwald og er ganske billig og kan spises på en million måder og sælges i Netto)
- Rør kødet med æg, gulerødder. Lidt salt og peber.
- Skær cheddar i mindre stykker og rør i kødet med mel, mælk og paprika. Ælt videre. Det er altså her du skal lade børnene komme til. Willum synes det er ganske underholdende at ælte og røre ved kødet. Følesansen er virkelig i gang her.
- Pak kødet ind i skinken.
- Sæt dem ganske tæt i et fad og ind på 22 min på 200 grader midt i ovnen.
Mere nem og dejlig mad, som børnene kan være med til at lave? Hvad med denne her https://benedictesmad.dk/jambalaya/ en skøn sammenkogt ret med ris, grøntsager(som selv familiens mest “smagssensitive 8- årige kan li`) How about that!
0 kommentarer