boller med hørfrø

Fødselsdage, Opskrifter på brød

Sprøde boller med hørfrø. Jeg serverede de her til 13 års fødselsdagsfest. De er ikke som de klassiske bløde theboller. Men dejlige og med masser af bid. Men de store pige var meget begejstrede og spiste løs. De bliver sprøde og får et godt bid med hørfrøene i. Fem ingredienser. Det er det. Så de kommer vel i kategorien “nemme”?

boller med hørfrø

Boller med hørfrø

(tilberedning ca. 2 timer fra start til slut med 2 x 40 minutters hævning og 20 min. bagetid)

(du får Ca. 25 boller med hørfrø ud af portionen)

50 gram gær

7 dl lunken vand

900 gram hvedemel

100 gram hørfrø

2 tsk salt

  • Opløs gæren i den lunkne vand.
  • Tilsæt melet, hørfrøene og til slut saltet.
  • Lad dejen hæve i 40 minutter
  • Form bollerne. Dejen er en smule klæg, så brug eventuelt to spiseskeer til at forme dem.
  • sæt på bagepapir på to bageplader og lad efterhæve i 40 minutter.
  • Sæt ind i ovnen på 180 grader på varmeluft og bag i ca 20 minutter.
  • Tag ud og afkøl

 

Vi bager meget boller herhjemme. Det er bare altid en hitter og med mange børn i huset ryger de fluks ned nærmest inden de er taget ud af ovnen!

De er gode at have med i sportstasken til de lange træninger, gode som en hurtig eftermiddagsmad, til morgenbordet i weekenden eller i madpakken for eksempel med pålæg af en skive med mild ost og en skive skinke. Det er populært herhjemme.

Skulle der mod forventning være nogle tilbage et par dage efter at de er bagt kan de ristes i ovnen, skåret i tern og pøset  med olie og flager af salt. Efter en 15 minutters tid på 200 grader, har du skønne croutoner.

Eller skær bollen på tværs i skiver, pøs olie på og sæt i ovnen i ca. 10 min på 200 grader. Når de er kommet ud sidder du med et fed hvidløg og gnider på inden du nyder den. Det er også guf!!

Flere opskrifter på bagværk. Denne her er måske noget : rugboller

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest