Lækre saftige rugboller
De her rugboller er bløde og saftige, selv om de næsten ingen hvedemel indeholder.
Rugboller:
(Bagetid ialt: 25 minutter. 10 minutter på 225 grader derefter 15 minutter på 200 grader. Tilberedning af dej 15 minutter+ 2 x hævning= i alt 2,5 timer.
Husk hurtig opkog af de knækkede hvedekerner i 2-3 min)
25 gram gær
5 dl kold vand
1 spsk salt
2 spsk olie
4 dl fuldkornshvedemel
5 dl hvedemel
1 dl knuste hvedekerner
1 dl rugmel
Jeg rører alt i min ankarsrum assistent, som jeg nærmest ikke kan leve uden. Har du ikke sådan en køkkenmaskine rører du dejen med dejkroge
- opløs gæren i vandet. Tilsæt olien, saltet.
- Nu tilsætter du de forskellige melsorter og ælter grundigt. Du får en blød og fugtig dej.
- Lad dejen hæve i en time.
- Med to spiseskeer sætter du 16-18 boller på beklædt bageplade
- Lad efterhæve i 1 time
- Sæt ind i ovnen – først på 225 grader i 10 minutter- dernæst 15 min på 200 grader.
Inspiration til flere brødopskrifter? Måske denne er noget:nemme boller med fuldkornsrismel
Tip:
Jeg ved ikke hvordan der er hos dig, men her i huset er det ikke altid så nemt med de der madpakker. Altså hvert barn foretrækker det på helt sin egen måde, men en ting er de dog enige om, rugbrødsmadder er ikke en hitter alle ugens fem dage. De vil gerne have lidt variation og gerne boller. Da synes jeg de her boller er et godt alternativ til rugbrød. Prøv dem- de er rigtig go´e….
0 kommentarer