Lækre grovboller

Opskrifter på brød

Lækre boller med perlespelt. Boller vi skal have med på tur. En lang tur faktisk, for vi drager på ferie om ikke så længe. Til Italien. Jubiiii…. vi glæder os rigtig, RIGTIG meget.

Vi skal til Lucca i Toscana området og bo i vores eget hus i bjergene. Med vores helt egen pool. Yes! Intet kan stoppe os. Vi er på vej(ihverfald sådan helt mentalt). Børnene glæder sig- og siger det selv sådan helt uopfordret. Jeg tror det er poolen(eller jeg ved det er poolen) der trækker. Hvad er det med børn og pools.

“Vi skal kun lege i poolen, mor. Hele dagen. Intet andet!”

Hmmm, nu må vi se, om de voksne kan holde til det daseliv i en helt uge. (Jeg tror det nu godt)

Anyway, der er lidt langt derned til Toscana. Og tiden skal gå. Og tiden går bare hurtigere, når man har noget godt at putte i mavsen, ikke? Jeg har bagt de her grovboller. De smager godt, er nemme at lave, har godt med “bid i ” og er gode, som sandwichbrød med for eksempel, skinke/ost, kalkun/flødeost, flødeost med krydderurtesmag, peanutbutter( peanutbutter ) eller hvad favoritten nu er hjemme hos jer. Hvad kan I egentlig godt li´? Jeg vil meget gerne inspireres…

boller med perlespelt

Boller med perlespelt

(Du får ca. 25 boller ud af denne portion)

(arbejdstid: 2xhævning a 30 min. Bagning i 25 min=  ca 1,5 time alt i alt)

40 gram gær

2 dl kærnemælk

1 tsk. groft salt

2 dl tykmælk

2 dl halvlunken vand

180 gram perlerug(kogt efter anvisning på posen)

3 spsk honning

700 gram hvedemel

  • Opløs gæren i kærnemælken, tykmælken, så godt det kan, med de kolde væsker. Tilsæt nu den varme vand, så gæren er helt opløst.
  • Tilsæt perlespelt, honning, hvedemel og salt. Saltet tilsætter vi til slut i processen, da den ellers kan hæmme gærens hæveevne. Nu ælter du enten på en køkkenmaskine, med en røremaskine med dejkroge eller med en ske. Den er nemlig let fugtig den her dej.
  • Lad det hæve  under klæde i 30 minutter.
  • Nu sætter du bollerne med to spiseskeer,  på to bageplader beklædt med bagepapir og lader dem efterhæve i 30 minutter igen. Dæk med rent klæde.
  • Sæt ovnen på 180 grader varmeluft.
  • Når ovnen er klar sætter du bagepladerne i ovnen over giver dem ca. 25 minutter til boller er letgyldne og lyder hule, når du banker dem på bunden.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Julie

    Hvor meget salt?😊

    Svar
    • Benedicte Thrane

      1 tsk. groft salt. Og tak for at gøre mig opmærksom på det 😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest