Luftigt brød med amaranth frø. Amaranth giver et dejligt bid til brødet. (se nederst under “tip” for info om amaranth). Det er nemt at lave, smager saftigt og bliver stort og luftigt- selv med en gærmængde der ikke er så stor endda. Jeg serverede det som tilbehør til kalkunsteg, kalvesteg og en stor portion spidskålssalat. Brødet blev serveret i stedet for kartofler, pasta, cous cous og lignende. Jeg havde lavet en kryddersmør(smør rørt op med tørret estragon og masser af hvidløg). Det var slet ikke så dårligt at smøre ud over brødet. Det var ligefrem en rigtig lækker mundgodte! Prøv selv.
Se opskrift på brød med amaranth her:
lækkert og saftigt brød med amaranth frø, som smager saftigt og dejligt med de små amaranth frø, som er med til at give lidt bid.
Brød med amaranth
(tilberedningstid: hævning 1t og 40 min.- bagning 40 min)
(Portion: stort brød til ca 10 pers.)
25 gram gær
2 dl kold vand
2 dl kærnemælk
1 dl varm vand/kogende
150 gram amaranth
40 gram smør
750 gram hvedemel
2 tsk salt
1 spsk honning
- Opløs gæren i det kolde og varme vand.
- Tilsæt kærnemælk.
- Rør amaranth frøene i og det bløde smør.
- Nu hvedemelet sammen med salt og honning.
- Ælt på køkkenmaskine eller med dejkrogene på en røremaskine, da dejen er noget fugtig.
- Lad hæve i 40 minutter.
- Rør igennem og hæld på bageplade med bagepapir på.
- Efterhæv i 1 time.
- Bag I 40 minutter på miderste rille på 180 grader. Tag ud, når den lyder hul når du banker på bunden.
Tip:
Hvad er amaranth?
Amaranth er nogle små frø, som stammer fra en plante der hedder amaranth og vokser i sud- og mellemamerika. De indeholder ikke gluten, men indeholder derimod omega 3 fedtsyrer og masser af protein.
Mere hjemmebag. Mit absolut yndlingsbrød er det her mega, ultra, nemme kernebrødslignende, som hverken kræver gær eller hævetid. Du finder det her kernebrød
0 kommentarer