Kernebrød er godt og så er det her kernebrød så over nemt, at det næsten ikke er tilladt! Glem alt om hævetid og en tung dej der skal røres og æltes. For det skal det her kernebrød ikke. Det er et glutenfri kernebrød, som jeg, udover kerner har kommet tørret frugter og nødder i. Ønsker du ikke de tørrede frugter kan du i stedet tilsætte ekstra nødder. Det smager virkelig godt og er et af de brød, jeg gerne trækker frem, når jeg får en ustyrlig trang til hjemmebag, men ikke har tid til det! Røre, røre, røre, kom i en form, sæt i ovnen og … 1,2,3 klar. I love it!
Kernebrød
Det her kernebrød er som sagt fyldt med gode ting som mandler og tørrede frugt. Jeg laver det ofte, halverer det og smider halvdelen af kernebrødet i fryseren. Så har jeg altid til madpakken eller morgenmaden i weekenden(det smager nemlig sødt pga. tranebærrene) og kan derfor godt gøre det ud, som et sundere alternativ til søndagskagen (synes jeg i hvertfald). Resten af familien er ikke liiige enig i det. Altså jo, at det smager godt? Det er vi enige om. Men at sammenligne det med en kage? I think not!
Glutenfri rugbrød med kerner
Kernebrød
Det her er et sødt kernebrød, som er hurtigt at lave, da det ikke skal hæve. Det smager bare rigtig godt, både som en lille sød(uden at være rigtig sød)snack i tasken eller som en sundere form for muslibar i madpakken – eksempelvis med figenpålæg på?
Det er en af de opskrifter jeg synes ekstra godt om, da kernebrødet ikke kræver tilberedningstid andet end den tid det tager lige at røre det sammen, ja og så selvfølgelig tiden i ovnen. Men altså ingen gær og dermed ingen afsat tid til hævning. Dejligt. Spontanitet i et køkken. Lige noget for mig.
Sådan laver du et kernebrød
Glutenfri rugbrød med kerner
Brødet her smuldrer ikke og jeg har ihvertfald held med at skære de pæneste skiver, hvor mandlerne og de tørrede frugter deler sig lige så fint og laver en pæn overflade på skiven. Du bør ikke kun bruge én form for kerner, men gerne flere forskellige, min. tre slags. Du kan også bruge en del af en pose med fem korns blanding. Så er det nemt- den er i øvrigt altid et godt mix af de forskellige kerner.
Sådan laver du et kernebrød
Ingredienser:
100 g rosiner/tranebær
100 gram mandler
300 gram blandede kerner, såsom hørfrø, chiafrø, solsikkekerner, græskarkerner
200 g creme fraiche 9, 18 eller 38%(alternativt kan du bruge hytteost)
4 æg
- Kom alle ingredienser i en skål.
- rør det hele grundigt sammen.
- Kom dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
- Bagepladen sættes midt i ovnen på en 200 grader forvarmet ovn i cirka 45 minutter. (Husk at holde øje undervejs. Det er jo aldrig til at vide, hvordan din ovn varmer.)
Kernebrødet smager herligt med et godt lag smør på eller måske smøreost, som vist på billede. Her på madbloggen finder du også en brød der minder om, men er mindre sødt. Se link:
https://benedictesmad.dk/kernebroed-ideel-til-madpakken-uden-gluten/
0 kommentarer