Cæsar salat. Hvorfor har jeg ikke lavet den her før?
Den smager så godt er hurtig at lave og mætter godt. Har du rejst i USA ved du at sådan en cæsar salat her er ganske populær og hyppigt er på menukortet. Og med rette. For godt det smager den bare. Den kræver få ingredienser og så er dressingen dertil bare så nem at lave. Opskrift passer til 2 personer, hvis salaten serveres som selvstændig ret. Ellers passer portionen som tilbehør til 4 personer.
Til cæsar salat skal du bruge følgende:
2 stk. romainesalathoveder
2 stk. kyllingebryst – 400 gram
2 dl. croutoner
Ca. 100 gram revet parmesan
- Skær salaten i tynde strimler.
- Anret i fad eller portionsanret i to/fire skåle.
- Skær kyllingebrystet i skiver på langs og steg hvert stykke et par minutter på hver side. Steg enten på en grillpande eller almindelig pande i enten olie eller smør eller en blanding. Med en grillpande får kødet sine pæne riller- brug hvad du har. Krydr undervejs med salt og peber.
- Anret kyllingen på salaten, den må være kold eller lun. Hæld parmesan og dressing over og til sidst croutoner. Server eventuelt ekstra parmesan, croutoner og dressing ved siden af.
Dressing til cæsar salat:
6 æggeblommer(brug de pasteuriserede i bæger- det er så meget nemmere)
12 spsk god raps eller olivenolie
Lidt salt/peber
2 tsk dijonsennep
Måske lidt knust chili. Det synes jeg smager godt.
- Med en stavblender eller minihakker eller hvad du nu er i besiddelse af, hælder du alle ingredienser sammen og blender. Det tager ingen tid, før du har en dejlig cremet dressing, som smager aldeles godt på cæsar salaten.
Tip
Står du ikke lige og skal lave din egen dressing findes der flere færdiglavede på markedet. Jeg mener, at den amerikanske klassiske hedder Cardini´s og kan købes i velassorterede supermarkeder. Den er ret god…
Sulten efter flere salater? Måske denne her er noget hjertesalat med hindbær og honningmelon
0 kommentarer