Cajun krydderi er en krydderiblanding som forbindes med det fransk – amerikanske køkken.
Nærmere bestemt i Sydstaterne, som fx. Louisiana. Her serverer man gerne stærkt krydrede mad. Cajun køkkenet er kendt for brugen af de mange krydderier og den karakteristiske blanding af blandt andet cayennepeber og løgpulver.
Jeg har tilpasset den her cajun krydderi blanding til den danske, dog stadig med masser af smag! Men du kan således skalere lidt op eller ned i for eksempel cayennepeber, som for nogle kan være noget stærkt og for andre helt tilpas!
Cajun krydderi
Cajun krydderi
Ingredienser
- 1 tsk sort peber
- et nip salt
- 2 spsk paprikapulver - gerne røget
- 1 spsk løgpulver
- 2 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 2 tsk cayennepeber
- 1 spsk. hvidløgpulver
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser i et tæt glas og ryst til blandet
- Opbevar i en tæt beholder, gerne et mørkt sted hvor du opbevarer krydderier
- Nu er den lækreste cajun krydderiblanding klar til at komme i diverse grøntsags eller kødretter og tilføjer en krydret og lækker smagt til maden
Du kunne måske være interesseret i nogle af den her opskrift
Den bedste cajun krydderiblanding er velegnet til at krydre alverdens retter med. Fra de vegetariske eller kødfulde opskrifter. Det tilføjer den krydrede smag, som de er så kendt for i Sydstaterne fra Louisiana til South Carolina og selvfølgelig mange flere sydstater ….
Jambalaya med kylling er en ægte sydstatsret. Her har jeg dog tilpasset den det danske køkken. Men et cajun krydderi som det her ville være oplagt at krydre med. Prøv selv 🙂
Ønsker du inspiration til flere opskrifter?
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre før dig. De har nemlig skrevet sig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Selvfølglig helt kvit og frit. Det gøres på forsiden herinde.
Du kan også finde Benedictes mad på både instagram og pinterest. Jeg håber at vi høre ved …
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer