Chokolade fudge opskrift. Skøn og hjemmelavet karamel fudge med chkolade… Guf!
Herhjemme er vi ret så tossede med at lave hjemmelavet slik. Det er jo magisk hvad man kan trylle frem i sit egen køkken uden nogle andre remedier end en gryde og en grydeske. Glem alt om specielle termometre , bolschemåtter og andet. Det skal man ikke bruge her.
Fudge er en blanding imellem fondant og en hård karamel og derfor er de her fudge karameller med chokolade heller ikke helt hårde, men samtidig heller ikke så bløde, som de også kan være. Got it!
Brug et almindelig stegetermometer og kig et par gange til karamelmassen undervejs. Så kan det kun blive godt.
Chokolade fudge opskrift
Udfordringen med de her chokolade karameller? De bliver spist. Alt for hurtigt. Bedst som man tror at fadet er fyldt og man har været forudseende og lagt en smule til side, sådan helt til side. Ja, så er de også væk. Den skyldige? Mig. Meget kan jeg godt lade ligge. En pose vingummier. Ingen problemer. En pose lakridser. Ikke nemt, men det lader sig gøre. En pose med chokolade fudge? Ikke så nemt.
Så de bliver lavet til særlige formål. Skal jeg i byen og forkæle en god veninde eller familie. Så laver jeg en porten fudge, pakker halvdelen ned og kommer i en pæn pose med sløjfe på. En sløjfe med dobbeltknude vel at mærke! Så er der en fin lille værtindegave klar.
Konceptet med personlige gave holder, synes jeg.
Chokolade fudge
Ingredienser
- 1,5 dl piskefløde
- 100 gram smør
- 250 gram sukker
- 1,5 dl sirup(mørk eller lys)
- 125 gram mørk chokolade(fx. koge chokolade)
- 100 gram smuttede mandler(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Skold mandler og smut dem(hvis du vælger at komme mandler i)
- Kom smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og bring i kog. Kom chokolade i.
- Kog nu sukkermassen til den har en temperatur på ca. 121 grader. Kom evt. mandler ved.
- Kom sukkermassen enten i en form beklædt med bagepapir eller kom i små silikome forme.
- Massen er noget blød og kan ikke skæres i. Kom den i stedet i køleskabet til den er mere fast. Den kan nu skæres i passende bidder.
- Opbevar de skårne karameller i køleskabet.
De sprøde karameller er lækre og er slet ikke så svære at lave. Da massen bliver brændende varm, når den koger anbefaler jeg at et barn laver den sammen med en voksen
0 kommentarer