Cremet one pot pasta med mornay

One pot pasta med mornay er den ypperste hverdagsret herhjemme. Den tager 20 min. fra start til slut, så det er rigtig nem mad. 

One pot  retter har været populære i nogle år efterhånden. Og det forstår jeg godt. Konceptet holder da bare.

Det er en genial måde at lave nem mad på i hverdagen. Det er en kæmpe tidsbesparelse, at alle ingredienserne plopper ned næsten på samme tid.

Pataretten er fyldt med skønne smage. Boullion, mornay, kødet og grøntsagerne er med som smagsgiver.  Du kan sagtens tilsætte frisk eller tørret chiliflager i din one pot pasta med mornay, hvis du er til en spicy udgave. Børnene herhjemme er bare ikke så vild med stærk mad, men det er jeg! Så krydr op eller ned ud fra hvad du foretrækker.

Spaghettien indeholder jo stivelse. Den stivelse bliver så en del af saucen og sammen med den cremede mornay sauce giver det bare den skønneste pastasauce, som vikler sig så fint om spaghettien. Se det jo læks. Så har vi saucen hvor vi  ønsker den

Se den enkle en opskrift på one pot pasta med mornay lige her.

One pot pasta med mornay

One pot pasta med mornay

 

cremet one pot pasta med mornaysauce- en familiehitter herhjemme

Antal 6

Ingredienser

  • 1 stk stort løg(grofthakket)
  • 2 fed hvidløg(finthakket)
  • 1 stk squash(grofthakket)
  • 1 stk peberfrugt(grodthakket)
  • 200 gram schwartwald skinke eller bacon
  • 500 gram tørret spaghetti
  • 3 spsk. olie
  • 1,3 liter vand
  • 1 stk grøntsags-eller svineboullion
  • 500 ml mornaysauce
  • 100 gram revet ost(fx. mozarella eller cheddarost)
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Gør grøntsagerne klar. Skær kødet i grove stykker. Kom olie i en stor gryde eller støbejernsgryde. Kom grøntsagerne i sammen med kødet og vend et par minutter.

  2. Tilsæt spaghetti, vand og boullion. Læg låg på og lade retten simre under låg i ca. 5 minutters tid. Vend et par gange undervejs.

  3. Kom mornaysauce ved og lad retten simre færdig i et par minutter indtil pastaen er al dente. Kom osten ved og vend rundt til det er smeltet. Smag til med salt og peber og server.

 

En one pot pasta med mornay sauce kan fyldes med alverdens lækkerier. Du kan sagtens tilsætte andre andre krydderier og masser af grøntager. Gør du det tilsætter du ekstra vand til retten. Pasta opsuger meget væde undervejs og vi gider ikke at retten brænder på. Så løft låget undervejs og tilsætter ekstra væde, hvis retten er ved at koge ind.

Andre one pot pasta opskrifter:

Måske den her  One pot pasta med i cremet sauce med rød pesto   også er noget?

Eller denne her One pot pasta med laks

Måske du har hørt mig tale om schwarzwald skinke før? Jeg er vild med den lufttørrede skinke, som giver så meget meget smag til mange retter. Den kan købes i alle supermarkeder og er ikke noget dyrt og fancy. Jeg har gerne en pakke liggende i køleskabet, da den har lang holdbarhed og kan spises både kold og tilberedt.

Prøv fx. at lægge på et stykke bagepapir og steg helt sprøde i ovnen i ca. 20 min. 200 grader. Det bliver som sprød bacon og smager herligt som drys på cremede supper ala kartoffel eller græskarsupper.

Eller kom en skive skinke om et stykke torsk, rødspætte eller laks inden det steges i ovnen. Det salte er godt til fisken.

Eller endelig server som en 90´er klassiker til tapas bordet, hvor skinken er viklet om et stykke honning- eller galiamelon. Se det er heller ikke så skidt.

 

Har du lyst til at få besked, når der er nyt herinde fra mig? Så kan du finde mine nyeste opskrifter på både facebook, pinterst, og instagram.

Tak fordi du læste med.

Kh. Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.