Du får de bedste grovboller af den her opskrift. De er spækfyldt med kerner og særdeles gode til madpakken, brunch – eller morgenbordet.
de bedste grovboller
de bedste grovboller
Ingredienser til de bedste grovboller:
(Du får ca. 28 boller af denne portion)
3 dl knuste hvedekerner(som har ligget i blød, sådan som posen foreskriver)
1 spsk salt
5o gram gær
5 dl lunken vand
2 spsk. olie.
17 dl hvedemel
180 grader varmeluft, hvis du laver to plader på en gang eller 200 grader, hvis almindelig ovn.
Sådan gør du når du laver de bedste grovboller :
- Start med at røre gæren ud i den lunkne væske.
- Tilsæt nu hvedekernerne, olie og salt og rør rundt.
- Nu tilsætter du løbende hvedemelet.
- Dejen bliver noget fugtig- det er meningen. Da der er mange kerner i dejen bliver det ikke en dej der hæver over meget. Så det bliver ikke nogle luftige og høje boller, men altså heller ikke nogle flade og tørre. Bare roligt.
- Lad nu dejen hæve med et viskestykke i en times tid. Når den har hævet færdig rører du dejen igennem og sætter bollerne, som klatter på bagepapiret med to spiseskeer. Lad dem nu hæve i en halvanden times tid.
- Tænd ovnen for 180 grader, hvis det er varmeluft og du bager to plader på én gang eller 200 grader, hvis det er en plade af gangen.
- Bag i ca. 20 minutter. De er færdige, når de er letgyldne og lyder hule, når du banker på bunden af en bolle. Lad dem afkøle på en bagerist.
Tip
De er rigtig gode og mættende at have med i madpakken for eksempel med flødeost, kødpålæg/laks, salatblade eller hvad du nu synes? Som supplement eller alternativ til rugbrød synes jeg de fungerer rigtig godt. Mange(ihvertfald mine) børn kan godt lide at have andet med end rugbrød dag efter dag. Og der er de altså rigtig gode.
Mere bagværk, som også er helt skønne at have med i madpakken? Nemme boller med fuldkornsrismel.
0 kommentarer