Nemme boller med fuldkornsrismel
De er go´e de her nemme boller med fuldkornsrismel.
De tager ikke meget tid at lave og så erfarede jeg, at dejen er så nem at arbejde med, at den er super duper at arbejde med, hvis man er en lille prut på 17 måneder.Det er lige hvad Axel er på billedet.
Okay, som billeder måske viser, blev der smagt lidt undervejs på dejen(!), men ellers blev der flittigt æltet løs og sanset for fulde gardiner.
Der dufter dejligt og sødt i køkkenet, når du bager disse. Jeg tror det må være rismelet.
De er lette og luftige, men har alligevel noget substans, på grund af rismelet. Godt smager de ihvertfald.
Ingredienserne du skal bruge er følgende:
25 gram gær
5 dl. tykmælk
1 dl. kogende vand
3 dl. fuldkornsrismel.
1 tsk. salt
4 spsk. sirup
8 spsk. olie/smeltet smør/flydende stegemargarine
10 dl. hvedemel
Således gør du:
- Opløs gæren i tykmælken og det varme vand. Tilsæt salt, smør/olie/eller flydende margarine, sirup og straks herefter fuldkornsrismelet.
- Så tilføjer du melet. Jeg rører det hele på min køkkenmaskine, men du kan også bruge dejkrogene på piskeriset. Det tager blot noget tid. Lad hæve i en time.
- Dejen bliver nu let fugtig, men har alligevel en konsistent, hvor det er nemt at forme boller, som ikke klistrer til hverken bord eller hænder(min gjorde ihvertfald ikke.)
- Form nu 14 boller og efterhæv i en 35-40 minutter. Sæt i en forvarmet ovn på 210 grader og bag i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og lyder hule, når du banker i bunden. Jeg penslede halvdelen af dem med kaffe, for at se resultatet, men faktisk fik de alle den fineste lysebrune overflade, så pensling er vist omsonst her, når du bager på 210 grader, hvilket jo er rimelig høje grader.
Mere hjemmebag? Ja da. Hvorfor ikke?!De her lækre kanelesnegle er med fuldkorn. Men tro mig- det smager man ikke. De smager ligesom de klassiske. https://benedictesmad.dk/sunde-kanelsnegle/
0 kommentarer