Roulade med jordbær og vanilleskum
Dejlig roulade med jordbær. Den er meget lækker og så tager den faktisk ikke så lang tid at lave. Den er ikke sådan “over – over sød”, hvilket jeg godt kan lide. Selvfølgelig er der sukker i dejen, men ellers er det blot vanillesukker, som der er lidt af i dejen og ellers kun en smule af i flødeskummet, som indgår i fyldet. Jordbærrene er jo ikke så søde på den her årstid, så der hjælper en smule vanille altså.
Som billeder viser, var det altså ikke en af de mindre roulader, men det var nok fordi dejen bare ligesom svulmede helt afsindigt op😳 Når jeg laver den igen vil jeg nok brede den helt ud til bagepladen, så dejen bliver en anelse tyndere, men altså rouladen smagte aldeles fremragende, så det er en “synssag”, synes jeg.
Ingredienser til dejlig roulade med jordbær –
3 æg
200 gram sukker
1 spsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
135 gram hvedemel
50 gram mandelmel
Sådan gør du, når du laver dejlig roulade med jordbær:
- Rør sukker og æg sammen til en luftig masse.
- Nu tilfører du vanillesukker, hvedemel, mandelmel, og bagepulver.
- Rør nu det hele igennem.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel hele massen på bagepladen/papiret. Som sagt, fyldte jeg den ikke helt ud, det betød jo en lidt tykkere bund, som absolut intet gjorde. Hvis du ønsker en anelse tyndere dej sørger du for, at dejen når helt ud til kanten af bagepladen.
- Bag nu på 200 grader i ca. 8 minutter.
Du kan se billede af den færdige dej på nederste billede. Efter et par minutter lægger du dejen over på en nyt stykke bagepapir, som du har drysset med sukker. Det gør du ved at vende den færdige dej på hovedet og forsigtigt skille den fra bagepapiret, mens du lægger den over på bagepapiret med sukker. Det har to formål
- 1)det smager godt med sukkeret på og pynter så fint og
- 2) dejen klistrer sig ikke fast på grund af sukkeret.
Skær nu dejen til, så den er lige på alle sider(så har man også mulighed for at smugspise lidt😳😁)
- Rør piskefløden til en fast skum, men pas nu på, at du ikke ender med smør(er afprøvet!!) og vend med vanillesukker.
- På dejen smører du nu flødeskummet og ovenpå lægger du jordbærrene, som du har skåret i skiver. Placer dem i rækker, som du synes, men ihvertfald i bunden på den lange led, så du er sikker på, at du får bærrene med i hver rouladeskive.
- Du kan med fordel lade rouladen stå i fryseren i bare en halv times tid, så den rigtig kan sætte sig og blive nemmere at skære. Alternativt brug en skarp kniv, som skærer igennem uden at ødelægge kagen.
Velbekomme!
Tip:
Er du til mere roulade kan du prøve denne her opskriftRoulade med solbær
0 kommentarer