Den bedste chilimayo dip kommer her, for på trods af den meget enkle opskrift skal den selvfølgelig på bloggen. Det skal den bare.
“Mor, den smager af den der sauce de har på Sticks´n sushi- på deres ebi-hapsere”(sagt af Willum)
Se det er store ord fra en teenager, som elsker sticks´n sushi og ja, det gør jeg i øvrigt også. Ikke desto mindre er det bare en chili mayo dip, som smager forrygende. Til dip til grøntsager, som sauce til fisk, fjerkræ, kød. Til alt!
Det er ikke nogle vilde ingredienser, faktisk er det bare tre! Mayonnaise, sød chili sauce og hvidløg. Og blot er der en ting du bør huske! Mayonnaisen. Vælg en god mayonnaise, f.eks. en helmann. Det er meget muligt, at der er en anden du foretrækker. Vil så bare sige, at Helmann. Den rykker! Den smager sgu´godt!
Den bedste chilimayo dip røres og voila! En nærmest smagseksplosion. Giv den en chance og sig mig så, om du mon ikke bliver lige så begejstret (Det tror jeg)!
Sød chilisauce kan købes i alle dagligvarebutikker i dag, det kunne det ikke for blot få år siden. Sød chilisauce smager skønt som hurtig dip eller som en del af en dressing. Så det har jeg altid på lager. Hvidløg er jo en skøn smagsgiver i rigtig mange retter. Hvis du er glad for hvidløg, men synes, at smagen er lige kraftig nok kan du hælde kogende vand over og lade hvidløgsfeddet ligge et par minutter i det varme vand. Det mildner smagen.
Du laver den bedste chilimayo dip lige sådan her:
Chili mayodip
Ingredienser
- 6 spsk. helmann mayonnaise
- 4 tsk. sød chilisauce
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Vend mayonnaise og sød chili sauce. Pil hvidløg og riv fint. Smag til med salt og peber.
Dip er altid godt og her er et andet bud på en dip:
Tak fordi du læste med…
Kh. Benedicte
0 kommentarer