Lækkert farsbrød med ovnbagte grøntsager. Altså en klassiker af de store og altså hvor smager den godt. Rigtig godt. Fars bagt i ovnen, får jo lidt sådan en frikadelle-agtig-smag og hvem er ikke vild med frikadeller? Bacon giver en saltsmagen og sikrer, at kødet bibeholder sin saftighed. Når ovnen alligevel kører er det oplagt at smide alt tilbehøret ind samtidig med. Så klarer maden sis selv.
Kender du dage, hvor du har svært ved at se hvordan du skal få tid(og finde energi) til at få lavet et nogenlunde anstændigt måltid til dig og familien. Det gør jeg! Enten kommer man sent hjem eller børnene er til alle mulige forskellige fritidsaktiviteter.
Denne her ret kan du sågar lave klar aftnen før eller alternativt lave 2 x fars næste gang du alligevel er i gang, så sætter du bare den ene i fryseren til næste gang. Du vil takke dig selv, for at du tænkte lidt frem Believe me
Farsbrød med ovnbagte grøntsager:
Tilberedningstid: 30 min. til tilberedning af farsbrød og grøntsager og 1 time til ovnstegning=1,5 time)
800 g hakket kalv og flæsk/alternativt hakket skinkekød eller hakket kyllingekød
2 æg
6 spsk. mel
2 spsk. havregryn
salt og peber
2 dl. mælk(evt. skift lidt af mælken ud med fløde
4-5 skiver bacon
revne gulerødder af 3-4 små gulerødder
Fremgangsmåde:
- Rør farsen sej med saltet og tilfører derefter de øvrige ingredienser. Farsen lægges i en smurt form. Læg baconskiverne ovenpå.
- Butternutsquash og squash skæres i grove tern og lægges i et fad med olie og salt/peber
- Bagekartoflerne skylles og pakkes ind i folie.
- Store hele tomater lægges på bagepapir ved siden af de øvrige ingredienser.
- Nu sætter du bagepladen ind med alle småretterne på 200 grader i en time.
Når uret bipper har du aftensmad til hele familien. Sådan 👏🏻
Inspiration til mere nem hverdagsmad som passer sig selvgratineret pølser og broccoli
0 kommentarer