Sprøde fløde-karameller

Hjemmelavet slik

Max mums. Det er nok det eneste jeg  har at sige om de her flødekarameller med fyld. Jeg siger dig de er nemme. Virkelig. Og så kan du fylde dem med alt slags fyld- eller du kan helt lade vær`. De er nemlig også lækre bare som de er. Jeg forsøgte mig med m&m´s, mandler og nogle uden noget. Alt fungerede helt fint. Grundopskriften er blot de her fire ingredienser.

flødekarameller med fyld

(Jeg fik 15 pænt store flødekarameller ud af denne portion.)

(Arbejdstid er max 20 minutter i alt)

Flødekarameller med fyld:

0,5 dl fløde

0,5 dl sukker

3/4 dl af rørsukker

1 spsk vanillesukker

  • Du hælder simpelthen alle fire ingredienser i en gryde og lader det koge i 10 minutters tid. Det tager nu farve og bliver lysebrunt. Pas nu lige på det ikke brænder på.(hvis du har en slip-let gryde fungerer det fint)
  • Hæld i små forme. Læg nu mandler, chokolade eller hvad du synes i. Efter en fem minutters tid er de stivnet og blevet hårde og du kan tage dem ud af formen.

Der er noget hyggeligt over at lave sin egen hjemmelavet slik og så er det faktisk heller ikke svært. Okay, okay, jeg påstår ikke at karameller som disse er sunde, men der er blot de fire ingredienser i, og ingen konserveringsnumre i, så det kunne vel være værre? Ungerne spiser dem med største velbehag(ja, og det gør deres forældre så også). De er fine som værtindegave, hvis du pakker hver især ind i mellemlægspapir, som små karameller – måske i et fint lille glas? Jeg synes ihvertfald det er dejligt at få sådan en fin lille ting, som der er nogen der har lavet helt selv:o)

Mer´ hjemmelavet slik? Måske du skulle prøve de her små slikhapsere. Det er noget så nemt og en lidt hyggelig beskæftigelse sammen med ungerne for eksempel? https://benedictesmad.dk/laekre-slik-hapsere/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest