Flutes med rugmel – skønt flütes med rugmel til maden

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Den her opskrift på flutes med rugmel er nem at lave og smager rigtig godt og mættende. Det er egnet, som tilbehør til supper, til  tapas eller som sandwichbrød, da der er godt med fylde i på grund af grovmelet.

Rugmel giver dejlige fibre til brødet og giver jo også en brød med mere fylde og bid. Rugmel er genialt i bagværk og jeg tilføjer altid gerne en smule, når jeg har gang i en opskrift med boller eller brød. Man skal dog aldrig tilsætte for meget rugmel, da brødet kan få svært ved at hæve op og blive for tungt. Men en mængde rugmel i det her flütes med rugmel? Det er helt passende og tilpas synes jeg.

Til en skål brandvarm suppe er det skønt med en skive flütes med rugmel. Er der rester af brødet, tager jeg gerne en store bred skive af  brødet med rugmel, halverer og rister ok kommer i børnenes madpakke. Pesto, skiver af kylling, agurker og frisk mozzarella. Det er noget for teenagebarnet 🙂

rugmel brød opskrift

Ikke verden kønneste billede af mine flütes med rugmel, men det ændrer ikke ved smagen. For den fejler ikke noget- og som sagt, hvis du gør som jeg senere erfarede, og glatter det her brød med rugmel over med våde hænder inden det hæver? Så får det en fin overflade. Næste gang jeg bager det, må jeg lige få taget nogle billeder der viser, hvor fint det også kan bliver….  🙂

Flutes med rugmel

færdigbagt

rugmel brød opskrift

Du kan med fordel glatte brødet ud med fugtige hænder inden hævning, så får det en mere jævn overflade. Det har jeg ikke gjort her!

Flutes med rugmel

Ingredienser:

20 gram gær.

6 dl. lunken vand

3 dl. rugmel

10 dl. hvedemel

1 tsk. salt

Denne her dej er lidt fugtig, når du sætter den på pladen. Derfor det lidt rustikke udseende. Det gør jo heller ikke noget at man kan se, at brødet er hjemmebagt, vel? Du kan med fordel fugte dine fingre med vand og udglatte brødet, når det lægges på bagepapiret. Vi kommer ikke mere mel i, da vi så risikerer en tung og klæg dej. Det ønsker vi ikke. Da der kun er 20 gram gær i, skal man påberegne noget længere hævetid.

  • Gær udrøres i den lunkne vand. Kom salt ved. Melet tilsættes langsomt. Æltes grundigt og måske på en køkkenmaskine, hvis du har en sådan?
  • Dejen hviler nu i to timer.
  • Den æltes nu igen og deles i tre stykker og formes, så godt det nu er muligt som aflange flutes.Kom vand på fingrene og glat overfladen, hvis du ønsker en pænere overflade.  De hæver yderligere i 1 time.
  • Ovnen sættes til 200 grader og flutene får nu ca. 20 minutter. De er klar når de er let gyldne og lyder hule, når der bankes på bunden.

 

Det er et mættende brød, som også fungerer godt i madpakken, for eksempel med smøreost og kalkun eller ost og skinke? Eller hvad du nu synes.

Velbekomme!

Du finder masser af brødopskrifter her på bloggen. Måske er dette brød noget for dig:  speltbrød

Tip:

Hvis du ikke allerede har en køkkenmaskine kan det varmt anbefales. Jeg selv har en svensk køkkenmaskine- en ankarsrum assistent hedder den. Jeg kunne ikke undvære min. Har du ikke en sådan kan du bruge dejkrogene på røremaskinen. Det kræver blot tålmodighed, så stil dig godt til rette med en kop kaffe i den ene hånd og røremaskinen i den anden. Enhver gærdej har godt af at blive æltet godt og grundig, så jo mere jo bedre.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest