Speltbrød. Egentlig har jeg holdt mig lidt fra at lave noget med speltmel overhovedet. Det er ligesom lidt for spelt-perfekt- agtigt at bage med speltmel, ikke? Hi hi, jeg ved det ikke. Hvor om alting er har man jo et standpunkt til man tar´et nyt, ikke? Så nu blev det altså til et speltmelsforsøg og det blev rigtig godt. Jeg brugte sigtet speltmel, det vil sige mel, hvor melet er “renset for” kim og skaller. Det blev et gigantisk brød, som nærmest fyldte hele bagepladen, men det pyntede på bordet og dekorativt så det ud med sådan en kæmpe brød på bordet.
Speltbrød:
50 gram gær
9 dl lunken vand
2 spsk. salt
3 spsk. olie
12 dl sigtet speltmel
13 dl hvedemel
Fremgangsmåde, når du laver speltbrød
Starte med at opløse gæren i vandet. Rør herefter salt og olie i. Nu tilsætter du løbende speltmelet og herfter hvedemelet. Dejen er ikke meget fast, når den er færdigæltet, men lidt løs og fugtig. Lad den hæve i 50 minutter. Den bliver nu godt stor. Ælt den igennem og hæld nu dejen over på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve i 40 minutter. Sæt forsigtigt ind i en forvarmet ovn på 190 grader i 40 minutter. Lad afkøle på en rist, det skaber luft omkring brødet og sikrer at det bibeholder dens sprødhed.
Jeg serverede det her brød til en dejlig og ordentlig stor skål sprød kyllingesalat. De matchede hinanden godt. Du kan finde opskriften på sprød kyllingesalat her sprød kyllingesalat
Tip
Speltbrødet smager godt dagen efter, så det fungerer rigtig godt som sandwichbrød med et godt pålæg -eller hvad med at skære det i tynde skiver og lægger skinke og cheddarost imellem og brug det som toastbrød – det fungerer det godt til.
0 kommentarer