De her frikadeller med revne grøntsager, smager ligesom klassiske frikadeller bør. Med masser af saft og bid, ligesom de klassiske. Eneste forskel er, at der er store mængder af revne grøntsager i.
Og det bedste? Børnene bemærkede lige at der var grøntsager i og spiste så ellers løs. Det gør således, at en pakke med fars på 500 gram var mere end rigeligt til seks mennesker. Du får en meget større portion på grund af grøntsagerne.
Frikadeller med revne grøntsager
Frikadeller med grøntsager
klassiske frikadeller med revet squash
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og flæsk
- 2 stk æg
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl mælk
- 1 spsk salt
- 2 tsk. peber
- 1 stk squash(fintrevet)
- 3 stk. gulerødder(Mellemstore)(fintrevet)
- 1 stk løg(1 stort eller to mindre) (fintrevet)
Fremgangsmåde
- Jeg rører gerne frikadellefarsen på min røremaskine, så er jeg sikker på, at at den bliver æltet grundigt.
- Tilsæt salt, havregryn og æg.
- Kom revet sguash, løg og gulerødder ved. Rør grundigt. Tilsæt peber og løbende mælk.
- Har du tid kan du lade farsen stå og hvile i op til 6 timer, så suger den langsomt væden og frikadellerne bliver endnu mere saftige.
- Varm en stegepande med olie, smør eller en blanding af begge. Steg til de er gennemstegte i ca. 10 minutter på hver side.
Få flere grøntsager
Jeg er nok hoppet lidt med på “spis lidt mindre kød”- vognen. Nok mest fordi jeg synes, at det er en sjov udfordring for mig selv at se, hvor mange ekstra grøntsager man kan få proppet i sig selv og børnene per dag. Altså grøntsager udover de sædvanlige salater, grøntsagsstave, og tilbehør i form af dampede grøntsager som vi gerne serverer som tilbehør til f.eks. kødretter.
Mit eget fif er altid at fintrive grøntsagerne og frugterne. Så ryger der bare flere ned. Både hos børn og voksne!
Når jeg laver jordbær-banansmoothies herhjemme kommer der måske lige en håndfuld friske spinatblade i. Det kan kun ses lidt og ikke smages. Grøntsagssupper, som er fintblendet med lidt fløde og serveret med pasta på toppen er også et hit. Boller med fintrevet gulerødder eller æble giver nogle saftige boller og er også en nem måde at tilføje lidt ekstra grønt.
På den måde kan man egenlig få endnu flere grøntsager indenbords.
Hvordan er det lige med de frikadeller?
Det er skisme næsten en religion for mange. Hvad giver de bedste frikadeller? De fleste kender nok en tante, en bedstemor eller bare en der kunne lave de der frikadeller der sad lige i skabet! Sådan nogle laver min svigermor i øvrigt! Jeg har simpelhen lavet noget så praktisk som en frikadelle manual! Jo, jeg har skam.
Der har jeg såmænd samlet mine aller bedste tips til hvordan du sikrer dig, at også dine frikadeller bliver de aller – aller bedste. Se mere her :
Hemmeligheden bag bedstes bedste frikadeller!
Kh Benedicte
0 kommentarer