De her fuldkornsboller er rigtig gode. De indeholder masser af fuldkornsmel og egentlig ikke så meget hvedemel, selvom de alligevel er sådan en luftig bolle. Mine børn kan godt lide lidt afveksling i madpakken. Rugbrød hver dag, den går ikke. Der synes jeg de her fuldkornsboller er et godt altenativ til rugbrøddet. I børnenes madpakke kunne de for eksempel fyldes med mild skiveost/kalkun, smøreost naturel, lemoncurd, figenpålæg.
De fungerer også godt, som supplement til aftensmaden, suppe for eksempel, da de har godt med “bid i”. Der skal ikke en forfærdelig masse i. Blot disse:
Fuldkorns
Fuldkornsboller
(ca. 20 stk.)
5 dl vand(blot lige fra hanen)
10 gram gær
2 spsk olie
2 tsk salt
400 gram fuldkornshvedemel
600 gram hvedemel
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt olie og melet. Saltet tilsætter du sammen med melet til sidst.(vi vil helst få mest muligt hæveevne ud af gæren. Derfor tilsætter vi saltet sammen med melet.
- Ælt dejen og lad den nu hæve en times tid.
- Nu former du bollerne og lægger dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem nu efterhæve endnu en 1 times tid.
- Sæt dem forsigtigt ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Bag dem i 20 minutter.
Inspiration til flere boller? https://benedictesmad.dk/kernerige-boller/
Tip
Kan det der med madpakkesmøring også være lidt af en sag for dig derhjemme? Altså det er immervæk en del madpakker det kan blive til på et års tid, ikke? Og det uanset om du blot har dig selv at smøre til eller et/eller flere børn til daginstitution/skole. Det bliver da til nogle stykker.
Rugbrød herhjemme er godt og vi kan alle li´det. Blot ikke hver eneste dag. Så blir´det en anelse ensformig er der nogle stykker der mener herhjemme på matriklen! Grovboller som de her er bare gode som sådan en afveksling. Jo vist er det boller, men der er masser af grovmel i og således masser af gode sager til at holde maven mæt og i gang.
0 kommentarer