Sådan! Børn i køkkenet. Det blev til fyldte tomater med couscous. Det skal ikke være svært og det skal ikke tage lang tid. For tid er der skisme sjældent nok af om eftermiddagen imellem møder, sport, legeaftaler osv….!
Men det må gerne smage godt og være nogenlunde sundt ikke? Elisabeth på 13 år lavede god tirsdagsmad til os. Eller rettere jeg rørte en nem salat sammen og sendte en hel kylling i ovnen. Hun rørte couscous sammen, udhulede tomaterne og stod for den del.
Sjov, sund og anderledes tilbehør til hverdagsmaden! Salaten bestod af blandet salat, granatæbler, feta, blodappelsin og lidt gojibær. Kyllingen blev blot drysset med salt og sat i ovnen på 200 grader i en times tid.
De fyldte tomater med couscous lavede Elisabeth sådan her:
Fyldte tomater med couscous
Du skal bruge:
4 let store tomater
2 dl couscous(2 dl. couscous overhældt med 2 dl. kogende vand. Lad hvile i skål under låg i 5-10 min.)
2-3 spsk. rosiner
En håndfuld hakket persille
Olie, salt, peber
- Lav couscousen. Når den har hvilet løsner du den med en gaffel. Rør en anelse olie, salt og peber i.
- Udhul hver tomat med en skarp kniv. (sørg for at udhule i den ende, der er mindst flad, sådan at tomaten kan stå!)
- Indholdet af tomaterne, både kødet og saften kommer nu ned i couscousen. Skær tomatkødet i tern.
- Vend rosiner og persille ned i couscousen og kom i tomaterne.
- Server resten af couscousen ved siden af i en skål.
Jeg kan godt lide hverdagene. Det er jo dem der er flest af.
Jeg har altid været lidt af en tidsoptimist, men som voksen er jeg nok blevet lidt mere af en tidsrealist. Man når bare aldrig alt det man tror man kan nå, vel? Derfor er jeg med tiden også blevet meget mere realistisk ift. børn i et køkken/børn der hjælper til.
Og min konklusion har gang på gang været, at det slet ikke drejer som om mængden af mad som barnet laver, men derimod bare det at han/hun er med. Også selvom det langt fra er det hele hun/han er med til. Derfor: Sæt forventningerne og niveauet helt ned. Hyg jer sammen. I når det I når. Bare junior har oplevelsen af at være “dagens kok”. Der skal som regel ikke så meget til.
Lyst til mere nem hverdagsmad? Måske noget der er nemt for børnene at lave? De her ruller af rispapir plejer at være en hitter herhjemme? https://benedictesmad.dk/rispapir_med_kylling/
0 kommentarer