Græskarmos af hokkaidogræskar. Dejligt tilbehør til de retter, hvor du ville servere kartoffelmos.
Græskarmos af hokkaido græskar. Den her opskrift er simpelthen så rasende nem. Jeg laver den gerne i stedet for klassisk kartoffelmos. Denne her udgave er er lavet uden de store dikkedarer, men du kan tilføre tilføre de krydderier du godt kan lide. Tørret chiliflager, timian, spidskommen, muskatnød og så videre. Du kan også vælge at røre den op med lidt piskefløde for en mere cremet mos. Jeg synes, at flødeost og smør giver en god cremethed til mosen, men brug hvad du har på lager.
Græskarmos af hokkaidogræskar
Du skal bruge:
1 stk. hokkaido græskar
Salt og peber
3 spsk. flødeost naturel
3 spsk. smør
4 tsk. fløde(kan undlades
- Hokkaidogræskar skæres over og kerner fjernes med en ske.
- Skær græskar i grove stykker og kom i en gryde. Dæk med vand.
- Bring I kog og lad det koge i ca. 15 minutter til stykkerne er møre(dvs. bløde når du stikker i dem)
- Hæld vand fra.
- Pisk med elpisker til mos. Tilsæt en smørklat, flødeost, flagesalt og friskkværnet peber.
- Drys eventuelt med persille ved servering.
Tip
Mere lækkert tilbehør? Den her blomkålsgratin er også lavet ret så hurtigt og er en nem måde at lave sundt tilbehør til maden. https://benedictesmad.dk/nem-blomkaalsgratin/
Både græskarmosen og blomkålsgratinen er gode retter, hvis du ønsker at lave mad uden for mange kulhydrater, det vil sige mad som påvirker blodsukkeret minimalt. Mere inspiration på lchf mad(low carb high fat) finder du her: http://madbanditten.dk
0 kommentarer