Så er der en fiks lille blomkålsgratin klar på bloggen. Den er nem, smager dejligt og er god som supplement til kød, fisk osv…
1 blomkål(mellemstort)
4-5 æggehvider
4-5 æggeblommer
1 flaske cremefine 21 %(250 ml)
Olie til at smøre fadet
Et par smørklatter til at lægge over inden fadet kommes i ovnen.
ca. 2 dl gratineringsost eller revet mozarellaost
- Skær buketter af blomkålene
- Damp dem møre i ca. 5 minutter i en gryde og læg dem herefter over i et fad, som du har smurt med olie.
- Pisk æggehviderne stive
- I en anden skål pisker du æggeblommerne og rører cremefine i.
- Rør hviderne sammen med æggeblomme/cremefine blandingen.
- Læg æggeblandingen over blomkålen.
- Drys osten over. Hernæst smørklatter.
- Sæt i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter.
tip
Jeg serverer denne her gratin, som mit tilbehør til, hvad slags kød, fisk vi lige skal have den pågældende dag. Den indholder et minimum af kulhydrater og smager bare så godt. Den er cremet og er lidt “flødekartofler-agtig”. Den kan holde sig og nydes dagen efter. Du kan varme den i microovnen. Det fungerer godt. Jeg spiser den enten til morgenmad eller frokost sammen med for eksempel stegte grøntsager. Det er gode sager, synes jeg :o)
Det er ikke første gang jeg har haft blomkålsgratin her på bloggen. Faktisk er jeg ret så begejstret for blomkål i alle afskygninger. Min mor lavede den bedste blomkålsgratin med skinke, da jeg var barn. Den udgjorde selve hovedmåltiden, blot serveret med en salat. Når jeg har opstøvet den opskrift kommer den på. Den er så helt fantastisk.
0 kommentarer