Lækker granatæble sauce(til skyr og lign.)

Granatæble sauce er skønt på skyr, yoghurt naturel eller græsk yoghurt. Granatæbler har jo den fineste farve og så er det spækket med de lækreste, sundeste sager (mere om det under tip)

Skyr bliver der solgt i spandevis af herhjemme  efterhånden. Det er så populært, da det er magert, proteinrigt og mættende.

Du ved sikkert godt at skyr stammer fra Island, hvor de har spist det skønne mejeriprodukt i masser af år, ikke?

Spise rent skyr, gider jeg ikke. Det er for tørt og kedeligt(sorry!) Men toppet med lækre friske frugtstykker, bær og en lækker musli, så er det det rene mums.

I min søgning efter lækker topping til min skyr er jeg kommet på den her granatæble sauce. Det er super lækkert, spækket med gode sager, nemt og så giver det en sød smag til skyren. Prøv selv.’

Opskrift på granatæble sauce kommer lige her

 

granatæble sauce

Granatæble sauce

grantæble sauce

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 granatæble
  • 1 tsk. vanillesukker(eller pulver)
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. vand

Sådan gør du

  1. Kom frugtkødet i en gryde. Tilsæt vand, vanille og sukker. Kog op i ca. 5 min. 

  2. Du kan vælge enten at filtrere saften fra ved at kører indholdet igennem en si, eller du kan bruge både kerner og saft. Smag og behag. Køl af og kom på et glas. 

Tip

Fakta om grantæble:

1 granatæble indeholder ca. 100 kerner og indeholder ca. 100 kalorier. Det er jo ikke så mange.

Granatæbler er faktisk ganske børnevenligt. Kom på frugtfadet med de øvrige frugter. Tro mig, de ryger hurtigt!

Granatæbler er en af de fødevarer der reducerer inflammation i kroppen.

Granatæbler skulle efter sigende bekæmpe rynker og tidlig aldring! Hmmm, det er da et forsøg værd. (Tror lige jeg smutter i Netto efter en 200 stykker)!!

Hvordan piller man et granatæble?

Der er seriøst mange meninger om, hvordan man nemmest får frugtkødet ud af et granatæble. Du har måske din metode? Denne her metode virker altid for mig.

Rul granatæble grundigt på alle sider fast mod et spækbræt. Nu løsner kernerne sig fra hinderne. Placer stående på et skærebræt. Halver granatæble vandret på tværs. Nu krænger du kerner og saft ud i en skål. Sådan!

Flere opskrifter med granatæble? Gnanatæble smager herligt i en smoothie.  https://benedictesmad.dk/smoothie-med-granataeble/

Flere tips om det sund granatæble?

Så kan du læse lidt mere her:https://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/granataeblet-er-en-naeringsbombe

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.