Gratineret pasta med skinke og mornaysauce

Gratineret pasta med mornaysauce. Sådan en ret der ikke rigtig er en ret! Eller er den?

Ikke desto mindre er det bare så tæske nemt mad, at jeg blev nødt til at komme den på bloggen. Det der med nemme og familievenlige hverdagsretter! Det er så bare lige mig- og nem det er den. Som i rigtig nem.

Sådan laver du gratineret pasta med mornaysauce.

 

gratineret pasta med mornaysauce

Gratineret pasta med mornaysauce

(til 4 personer)

Det skal du bruge:

500 gram pasta

200 gram skinke i skiver(i strimler)

1/2 stk broccoli(i mindre buketter)

1 lille dåse majs

500 ml. mornaysauce

200 gratineringsost

Det skal du gøre:

  • Kog pastaen al dente.
  • De sidste par minutter kommer du broccolibuketter i gryden og damper let under låg.
  • Kom først pasta, dernæst broccoli, så majs i et ildfast fad.
  • Skær strimler af skinken og fordel på fadet.
  • Kom mornaysauce over og til sidst revet ost.
  • Tænd ovnen på 200 grader og sæt retten i ovnen i ca. 25 min. til osten er gylden.

gratineret pasta med mornaysauce

Pastaretter!

Pasta, pasta, pasta!

Hvilken børnfamilie er ikke ekset med pastaretter? Vi er ihvertfald og der er altid glade børn(og voksne) når menuen blandt andet består af pasta. Varier i det uendelige. Pasta er jo så genial en spise, at den kan serveres helt klassisk toppet med en god grøn pesto(er vild med den fra Løgismose ) https://loegismose.dk/netto/

eller lav en nem, men lidt anden udgave som den her med frisk pasta og ricottaost Pasta med ricotta og citron

Det er i øvrigt sådan en der sagtens kan serveres for gæster også(så kan du i øvrigt koncentrere dig om at hygge med dem, fremfor at stå i køkkenet)

Som one pot pasta er det også den den bedste hitter. Mine one pot retter er gode fordi: de efterlader et minimum af opvaskt+giver tilfredse børn+ en glad mor/far! Se mit bud på den lækre one pot pasta ret lige her. Den får bla. sin gode smag fra den røde pesto :

One pot pasta med i cremet sauce med rød pesto

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.