Pasta med ricotta og citron

Gæstemad, Hverdagsmad til store og små

Indlægget indeholder reklame

Det er første gang jeg laver et indlæg indeholdende reklame her på bloggen. Og der er en ting der ligger mig meget på sinde ved mit første reklame indlæg. Noget jeg lige vil sige, du ved….

1) jeg har modtaget produkterne gratis, ja, men skal stadig betale skat af det, så det er ikke noget jeg bliver en rig baron af!

2)Jeg er fuld ud voksen(sådan for det meste ihvertfald!😉🤔)og er selv i stand til at skrive lige hvad jeg vil. Og det gør jeg. Så produkter jeg måtte modtage får helt og aldeles min ærlige udtalelser. Bare lige så du ved det… 😁

Det er ingen hemmelighed, at jeg er sådan lidt “Italien-elsker”. Det er jeg. Som barn var min familie og jeg flere gange i  Italien ved Lidoen. Det var de bedste ferier. Som voksen har vi ofte taget ungerne med til Italien. Sidste år var vi også afsted og søreme om ikke sommerferien igen går til Italien. Til Gardasøen. Vi har vores speedbåd med bag på bilen, vist for fjerde gang. Båden lægger vi i Gardasøen. Og så har vi ellers en badefest af de store i en uge eller to. Vi bader, står på vandski, snorkler og så videre…

Du tænker nok at det er det gode klima vi tager afsted for og jo det er det til dels, men søreme lige så meget om det ikke er for madens skyld. I love it. De friske råvarer, ostene, olierne OG olivene(en oliven-afhængighed direkte nedarvet fra min dejlige mor!)

Når vi er afsted og jeg siger til familien “Så unger(og mand) nu skal der handles og vi skal i supermarked “. Ja, så kigger alle på mig med trætte     ansigter. For de ved udmærket hvad det indebærer. Timer i supermarkedet. Fordi jeg elsker det. Dufte, røre, kigge på madvarene. Jeps. Sådan er det bare. Sådan har vi hver vores små finurlige særheder. Det er så (en af) mine. Hvad er dine?

Denne her ret sender mine tanker direkte til Italien. Intet mindre. Med få og gode råvarer kan du kreere en ægte Italien-klassiker. Pappardelle med ricotta. Og for en stund næsten føle at du er der selv. Sådan. Bare. Lidt. Ihvertfald.

I denne her ret brugte jeg olien fra det italienske køkken og olie er jo ikke bare olie. Det er en god olie. Ekstra jomfru oliven olie. Du ved olie som ikke har været igennem meget forarbejdning, hvilket vil sige, at olien dufter som den skal. Af oliven. Jeg modtog både lækkert pasta, ekstra jomfru olivenolie – og den lækreste trøffelolie. Der duftede af trøffel helt igennem pakken. Mums. Til den her ret brugte jeg pastaen og den lækre olivenolie fra  https://detitalienskekoekken.dk (Reklamelink)

pappardelle med ricotta

Pappardelle med ricotta

(Personer: 4/ arbejdstid:15 min.)

300 gram tørret pasta ala pappardelle eller anden tørret “lang” pasta fra Det italienske køkken. (Reklamelink)

250 gram ricotta(kan købes i de fleste supermarkeder. (Du kan også bruge mascarpone i stedet. Ricotta er magert med ca. 13% og mascarpone har ca. 40&% fedt)

2 fed hvidløg

1 øko citron

Salt/peber

God olivenolie fra https://detitalienskekoekken.dk (Reklamelink)

  • Kog pastaen og gem lidt af kogevandet.
  • Steg den finthakkede hvidløg i ca. 2 spsk. olie på panden til det bliver gyldent.
  • I en skål rører du ricotta, skallen og saften af citronen.
  • Vend nu den kogte pasta i hvidløgsolien
  • Vend ricotta/citroncreme ved pastaen og vend rundt. Tilsæt en anelse af kogevandet, hvis du synes den mangler lidt væde. Krydr med salt/peber.
  • Server og top med basilikum, parmesan, ekstra olie og måske tomater.

Det er bare så nemt og lækkert.

pappardelle med ricotta

Flere nemme pastaretter https://benedictesmad.dk/cremet-pastasauce/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest