Sådan en grøn suppe er en super nem måde at få grøntsager i sine unger på. Ja, og i mig selv og manden min. Den smager ret godt og mildt. Fandt ud af at Anglamark laver nogle søde små pasta- formede dyr. De blev serveret på toppen. Tror I 2 årige Axel synes det var en hitter. Det tror jeg på! økologiske pastadyr
Og de spiser den. Suppen altså. Alle sammen. Også dem der er knap så glade for at spise alverdens grøntsager. Alt hvad du skal bruge til grøn suppe er:
Til 4 personer:
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl frosne ærter
1 broccoli
1 liter grøntsagsboullion(vand + ca. to terninger)
olie/smør til hvidløg/løget
1,5 dl fløde 38% eller madlavningsfløde
Salt og peber(efter smag og behag)
Sådan gør du:
Grøn suppe
- Skær løget og hvidløg i stykker og svits til det bliver blank i olie eller smør/eller en blanding.
- Nu lægger du broccoli-buketter ned i gryden.
- Hæld ærterne ved.
- Hæld boullionvandet over og lad det simre til broccolien er ret mør- ca. 10 minutter.
- Med en stavblender, foodprocessor eller hvad du nu bruger blender du det hele.
- Tilsæt nu fløden. Lun kort igennem.
- Server.
Som sagt serverede jeg pasta til og et groft brød. Det er skisme da sund, nem og god mad.
Jeg tænker ofte over, hvordan jeg får nok grøntsager i ungerne.
Frugt ryger ned ret så let. Det forstår jeg godt. De er jo ofte ret så søde og nemme lige at hapse.
Grøntsager derimod. Det går det knap så let med. Og vi har ellers altid masser af grøntsager i køleskabet. Så egentlig er der ingen undskyldninger for ikke at “gå løs” på det grønne.
Axel er 2 år og bør spise 100 gram grøntsager dagligt. Christian er 10(godt på vej), Elisabeth 13 og Willum er 11 år og ifølge anbefalingerne bør de som minimum få 300 gram grøntsager dagligt. Det er jeg ikke sikker på at de gør.
Gnaskegrønt i store mængder er en god måde at få puttet grøntsager indenbords. Når de bliver stillet i skåle foran fjernsynet, ved lektierne, ved legeaftaler ryger de hurtigt. Jeg ku´ bare godt tænke mig, at de får lidt mere varieret grøntsager udover de klassiske peberfrugter, agurker, gulerødder osv.
Har du et fif til hvordan man får flere og mere varieret grøntsager i poderne? Så lad mig det gerne høre.
Anyway, en lækker suppe som den her, smager ikke tydeligt af broccoli og derfor er det en børnehitter.
Mere suppe? Hvad med den her ærtesuppe? Lige så nem, cremet og lækker(og en børnehitter også)ærtesuppe
🌷Benedicte
Den storhittede hos mine to drenge. De har i hvert fald fået deres grøntsager i aften .
Dejligt at høre. Ja, det er en super god måde, at få noget grønt i sine unger :o)
Vi faldt i efteråret over en opskrift på kødsauce, hvor man starter med at sautere løg og revet pastinak og herefter tilsætter revet squash, inden alle de gænge kødsauceingredienser tilsættes (flåede/hakkede tomater, krydderier og selvfølgelig stegt hakket oksekød). Det blev faktisk til en hel del både pastinak og squash, og saucen blev dejlig tyk og fyldig. Må indrømme, jeg egentligt ikke er tilhænger af at skjule grønsagerne – vil hellere lære mine børn, at de smager godt, når først man prøver! Men lige her hopper jeg med på vognen. Mest af alt fordi det smager fantastisk – og min 8-årige synes, det er den bedste kødsauce i verdenen 🙂
PS: Tak for en fantastisk blog, Benedicte!
Kære Helena. Uh, lyder da som en lækker, smagfuld og dejlig sund kødsovs. Det må da prøves af herhjemme.Så må vi se, hvad ungerne siger til det. (puttede revet squash i frikadellerne i går. De røg ned med største velbehag.) Så kødsovsen må jeg arbejde på:o)
Tak for søde hilsen. Tak fordi du læser med!
Kh Benedicte