Grønkålssalat med røget skinke og pinjekerner
Den her opskrift på grønkålssalat med røget skinke og pinjekerner er god synes jeg. Den er smækfyldt med de bedste ting, såsom blåbær, granatæbler, vindruer, pærer, ja og så skinke, pinkekerner og en dejlig olie/eddike dressing.
Jeg havde en veninde til frokost og er der noget der hitter er det en let og ikke for tung omgang mad. Det klarer denne her salat helt fint. Server sammen med et lækkert brød, (jeg ristede et solsikkebrød jeg havde liggende fra dagen før) – så mætter det rigtig fint.
Groenkaalssalat_med_roeget_skinke_og_pinjekerner
Groenkaalssalt_med_roeget_skinke_og_pinjekerner
Ingredienser, som svaret til en gang frokost for to:
6 gode håndfulde grønkål, som er vasket, og finthakket(jeg bruger de poser, hvor grønkålen er vasket og finthakket. Nemt og godt)
Granatæble.(En hel, hvis “æblet” er stort og en halv, hvis det er et stort granatæble eller hvad med de færdiggkøbte, hvor kernerne er pillet ud og kan købes i små plasticbeholdere!)
100 pinjekerner
120 gram blåbær
2 pærer
100 gram røget skinke(du kan også bruge parmaskinke, serranoskinke eller hvad du lige har købt)
Dressing:
I et glas(hvor du har låg til) hælder du 1,5 dl rødvinseddike og blander med 3 spsk. flydende eller almindelig honning og 2 spsk. stærk dijon sennep(eller en mere sød, hvis du ikke er til den der “river lidt i næsen”! Når det er blandet tilsætter du 1 tsk salt og drysser lidt peber i, samt tilsætter 3 dl god olie, eksempelvis rapsolie eller olivenolie. Ryst det hele og server ved siden af til salaten. Det er jo smag og behag, hvor meget der skal på. Personligt synes jeg godt den her salat kan bære dressing i generøse mængder.
Velbekomme 😉
Tip:
Prøv også denne salat, hvis du er mere salatsulten : frillicesalat med mango og jordbær
0 kommentarer