Guacamole – den bedste

Alt det andet, LCHF (Low carb high fat)

Den bedste guacamole – som er vores  favorit dip herhjemme får du lige her. Og servere den blot til mexicansk mad gør vi ikke. Guacamole kan såmænd serveres til hvert et måltid, om man lyst!

Om den indeholder creme fraiche eller ej er bestemt en smagssag, men om mexicanerne gør det, mener jeg ikke(jeg har faktisk spurgt mig frem på mexicanske restauranter!) Så du kan undlade creme fraiche, blot synes jeg selv, at det giver en ekstra cremet guacamole, som står godt op imod den chili man ofte nyder med  sin guacamole. Ihvertfald hvis den nydes, som en del af et mexicansk måltid.

Selv Willum og Elisabeth spiser med, når vi laver den grønne dip og sådan er det gået hen og blevet, at jeg ikke har mine avocadoer for mig selv nu! Og sådan er det nu engang, at tingene og madvanerne ændrer sig, efterhånden som børnene bliver større.

Og det er også okay, for der findes ikke meget bedre, end når man ser sit afkom fylde sig med gode vitaminer i grøntsager og frugter, vel?

Og her får du så mit bud på den bedste guacamole. Og er du avocadoelsker ligesom mig, kan du læse lidt om ernærigen i avocadoer(se under tip)

Den bedste guacamole

den bedste guacamole

Den bedste guacamole

Min beddste opskrift på guacamole. Perfekt cremet og mild. Servér til stort set alt.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 2 stk. modne avocadoer
 • 1 fed hvidløg(presset- ikke finthakket)
 • 1/2 stk. mellemstort rødløg(eller salatløg)(meget finthakket)
 • 1 tsk. peber(evt. cayennepeber)
 • 1 tsk. salt
 • 1,5 spsk. creme fraiche
 • 1/2 stk. citron(saften heraf-smag til undervejs)

Fremgangsmåde

 • Del avocado over og pil stenen ude(angstprovokerende tidspunkt, om avocadoen er lidt for umoden, overmoden eller perfekt!
 • Mos med en gaffel i enlet dyb tallerken. Hak rødløg fint og vend med avocado.
 • Pil hvidløg og pres ned i dippen.
 • Tilsæt creme fraiche.
 • Smag nu til med citronsaft, salt og peber.
 • For en mere cremet guacamole, brug da en stavblender eller minihakker. For den grove udgave, brug blot en gaffel.

 

den bedste guacamole

Tip

Avocado er en superfood, så sund og lækker. Og åbne den perfekt modne avocado er næsten ligesom at åbne gaver juleaften, ikke?

En avocado, der er perfekt lysegrøn og ikke for hård eller for blød er godt.  Du ved, hverken for hård eller har de overmodne brune trevler i sig. Så er lykken gjort!

Salget af avocadoer er eksploderet herhjemme de sidste 10 år og det forstår jeg godt. Avocado er spækket med gode vitaminer og de umættede fedtsyrer vi har så godt af og så  påvirker avocadoer slet ikke vores kolesteroltal.

Avocadoer har et lidt højt fedtindhold, men har også godt med fibre, som øger ens mæthedsfornemmelse.

Avocadoer smager super godt i smoothies eller i en greenie som denne her. og det er mig fortsat en gåde, at noget så sundt og så grønt kan smager så læskende og godt, selvom det blot er sødet med en smule honning. Opskrift på min greenie kommer her:

Greenie med avocado og andre grønne sager

Ps. Efterhånden synes jeg, at du får gode avocadoer uanset om du køber den stykvis(i dyre domme!), som dem der er spiseklar eller du køber dem (der er lidt mere til at betale) i net. Så kan du faktisk snildt få dem til at vare i op til halvanden uge. Spis dem efterhånden som de modner og læg dem på køl, for at bremse modningen, hvis du ikke kan spise dem alle. De her net kan købes i alle supermarkeder efterhånden- fra Netto, Aldi, og til Coop-butikker (https://mad.coop.dk)

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest