Greenie med avocado og andre grønne sager

Lækre drikke

Greenie med avocado, spinat, broccoli og få andre sager, som rent faktisk smager godt! Det er da et under, at det kan smage så godt sammen, blot det mikses og blendes.

Men det kan det altså og jeg har været igennem  en længere greenie – prøvesmagnings-periode!

For finde til den helt rigtige greenie udgave, det skal man jo, når den lægges på nettet, til skue for jer der kigger forbi.

Og godt det smager den altså og selv om der ikke er tilsat sukker af anden art end 1,5 spsk. honning og 1 banan til to store glas, får man en skøn og let- drikkelig greenie- grøn smoothie.

Og tænk sig smagspanelet har blandt andet bestået af mand, mands storebror og min morbror på 76 år. Og den blev vel modtaget og de kunne lide den. Alle mand!

Og nej, drengene herhjemme på 10 og 13 år, synes det er en nummer for skørt med en grøn smoothie, så Christian og Willum takker nej tak og laver sig i stedet en klassisk jordbær smoothie. Men Axel på 3 år drikker gerne med og Elisabeth der lige er fyldt 15 år er heldigvis, som tiden er gået blevet blevet mere og mere glad for at spise og prøvesmage sjove nye retter.

Og det glæder mig virkelig, når børnene stille og roligt bliver mere og mere villige til at prøvesmage de sager de ikke gjorde før. Og min erfaring siger mig, at det kommer. Stille og roligt.

Og sådan her laver du en greenie med avocado og få andre sager

greenie med avocado

Greenie med avocado, spinat og broccoli

1 banan(evt. fra frost, men en frisk er også fin)

2 store håndfulde frisk spinat

1 avocado

4 broccolihoveder(gerne fra frost)

1 citron(saften heraf)

1,5 spsk. honning

5 dl mælk (eller lidt mere for en mere lidt greene)

  • Blend alle ingredienser, men hold igen med mælken. Den tilsætter du løbende til rette konsistens.

Mere smoothie- sulten? Denne her er en af mine mest læste smoothies-opskrifter på bloggen. Den minder ganske meget om den populære jordbær smoothie- power shake fra Joe and the juice. Vores absolut mest brugte smoothies  opskrift herhjemme, når vi skal være ekstra gode ved hinanden alle seks. Den  gør det fint ud for en dessert, de dage hvor man bare trænger!

Link er lige her:jordbær smoothie – power shake

Tip:

Broccoli har jeg ofte liggende i fryseren, så har man altid lige den grønne sag ved hånden. Den kan jo bruges til andre retter end den her greenie. I supper, omeletter, gratiner er den grønne, fiberrige sag også god. Jeg køber enten mine broccoli i enten Netto eller Rema 1000 https://shop.rema1000.dk/frost/grontsager-og-frugt

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest