Hakkebøffer i pikantsauce(med grøntsager)

Hverdagsmad til store og små

Hakkebøffer i pikantsauce med grøntsager er den klassiske hakkebøffer med bløde løg, blot med et anderledes twist. Jeg elsker pikantost i madlavningen. Det er intet mindre end genialt- og familievenligt. Det giver så dejlig smag til maden og  en hurtig og fyldig smag.

Det her er også en af de retter, hvor jeg prøver at få sneget mest muligt grøntsager i. Og nej, grøntsager tilberedt i ovnen er ikke altid børnenes favorit, men det er de voksnes. Efterhånden er de store børn kommet med på grøntsagsvognen. Men det har skisme krævet nogen overtalelse!

Så jeg glædes ved en nem måde, at få flere grøntsager i os alle. Retten kan i øvrigt laves flere timer i forvejen og så lige komme i ovnen de sidste 20 minutter inden madtid. Se det er skønt de dage hvor tiden er knap. For eksempel en dag, som i dag, hvor Christian skal køres til amerikansk fodbold i den helt anden del af kommunen(selvfølgelig ved spisetid). Så klapper jeg i hænderne, når maden er lavet på forhånd og blot skal lunes op inden. Luksus!

Opskriften på hakkebøffer i pikantsauce kommer lige her:

Hakkebøffer i pikantsauce

 

Hakkebøffer med pikantsauce og grøntsager

Opskrift på en nem hverdagsret med hakkebøffer i sovs med pikant flødeost
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 4-500 gram hakket oksekød- formet til fire bøffer)
 • 100 gram bacon(i tern)
 • 2 stk. løg(finthakket)
 • 1 stk. squash(eller peberfrugt)(finthakket)
 • 3 fed hvidløg(finthakket)
 • 150 gram pikantflødeost
 • 400 ml tomatpassata(flåede/hakkede tomater- blendet)
 • 1-2 dl fløde
 • 2 tsk. timan
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • kom lidt olie på en stegepande. Form fire lige store bøffer.
 • Steg et minuts tid på hver side. De skal ikke gennemsteges, blot have en fin stegeskorpe. Kom bøfferne i et ildfast fad.
 • Steg bacon, løg, squash og hvidløg på samme pande i ca. 5 minutter på mellemvarme. Kom grøntsagerne over bøfferne.
 • Kom pikantost, tomater, fløde og timan på panden og kog det op. Smag til med alt og peber. Kom saucen over bøfferne. Kom i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til saucen bobler og bøfferne er gennemstegte. Top gerne med frisk persille. Det ser flot ud og smager jo godt.
 • Server med ris, couscous, pasta, hele kartofler eller kartoffelmos.

Det er en god ide, at sørge for hakkebøfferne er ens i størrelsen, så du sikrer dig, at de er færdige på samme tid,  at en af bøfferne ikke er  rød i midten, mens de andre er mere end gennemstegte.

I forbindelse med at jeg har udviklet opskrifter til måltidskassen fra COOP (https://coop.dk) har jeg skulle tænke opskrifter ind, som er hurtige at lave. Altså virkelig hurtige. Opskrifter som kan laves indenfor en halv time. Fra start til slut.

Og se, det gør jo altså at man skal tænke kreativt. For bare det at forme hakkebøffer kan jo tage lidt tid. Men COOP leverer de her hakkebøffer som er færdigformet i deres måltidskasser, og de smager altså super godt. Både den økologiske og konventionelle udgave. Ud over at være afsindig pænt formet(!) er kødet allerede æltet, om man så må sige. For det skal bøffer nemlig. De skal æltes. Varmen fra dine hænder, skal gerne arbejde med fedtet i kødet og få det til at smelte ud i bøfferne og give mere saftige bøffer.

Derfor er det fint, hvis du liiiige sætter mere end et minut af til formning af bøffer. Vær lidt grundig her, mens bøfferne formes. Det lønner sig.

Bon Appetit 🙂

Kh Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

 1. Peter

  Det lyder smart med for-formede hakkebøffer 😉

  Jeg har ikke prøvet Coops kasser endnu, men jeg er faktisk ved at prøve mig igennem flere af mulighederene på denne liste: https://holdhus.dk/maaltidskasser/ … måske skulle Coop være den næste 🙂

  Svar
  • Benedicte

   Hejsa, Håber du finder den rette måltidskasse. Konceptet holder ihvertfald, synes jeg 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest