flagermuskage

Fødselsdage, Kager

Halloweenkage

Uhyyyyyggeligt er det jo. Halloween er jo over os. Og har du skolesøgende børn er I sikkert også med på ideen derhjemme.

I know I know. Det er en amerikansk tradition og nogle vil mene at den ikke hører hjemme i DK, men nu er den her jo altså og jeg tror, at den er kommet for at blive.

Ungerne er vilde og ja, så ryger mutter altså med på ideen. Kender du det?

Denne er kage er slet ikke så svær at lave og selve dejen smager bare rigtig godt. Det er en klassisk chokoladekage, med en god saftighed i. Så kast dig gerne ud i at lave kagen også hvis det bare en en almindelig kage- og ikke en flagermus kage, du laver….

Here it goes:

Halloweenkage

halloweenkage

Halloween kage

160 gram smeltet smør

100 gram sukker

30 gram kakao

2 tsk vanillesukker

3 æg

1 dl mælk

220 gram hvedemel

2 tsk bagepulver

  • Pisk sukker og æg til en luftig masse
  • Tilsæt nu kakao, vanillesukker.
  • Vend bagepulver med mel.
  • Nu hælder du skiftevis mel og mælk ned i massen, mens du pisker.
  • Fordel i  en rund springform(ca. 30 cm i diameter), som du har smurt med smør(eller flydende bagemargarine)
  • Sæt i ovnen på 190 grader i ca. 40 min. Tryk den let på midten, når uret ringer. Er den let blød(ikke flydende, men bestemt ikke hård er den klar).

Til pynt

  • Smeltet mælkechokolade(ca. 200 gram mælke eller mørk chokolade, som du smelter. Når det er smeltet, rører du ca. 3 spsk. fløde i. Rør rundt. Hvis det klumper nu, kan du kort stille det i microovnen og røre rundt.
  • Eller du kan bruge klassisk glasur med flormelis rørt op med vand og tilsat kakao.
  • Pynt med Haribo “rotella). Du ved de der ruller med mørk lakrids, som man kan rulle ud!(du kan også bruge almindelige lakridssnører(de er blot tyndere)

Sådan laver du denne her

Halloweenkage

  • Når kagen er afkølet skærer du den over på midten.
  • Med et glas trykker du 3 x 2 forme ud af kagen. Altså halvdelen af det runde glas presser du ned over den lige side, sådan at du får vingerne. (se billede)
  • Du bruger nu 4 ud af de 6 chokoladestykker, som du har presset ud af kagen til at pynte som hovedet.
  • Altså to ned ved halsen og to, som du former til en rundt hovedet.
  • Fordel nu glasuren på kagen, så kagen bliver holdt sammen.
  • Pynt med med lakridsen og drys eventuelt med chokoladekrymmel.
  • Som øjne, brugte jeg plasticøjne, men du kan snildt bruge almindeligt krymmel(hvad du har på lager) eller m&m´s….

Velbekomme. Den bliver så fin denne her kage og smagen er bare rigtig god.

Tip

Kagen kan sagtens serveres til en børnefest/fødselsdag i stedet. Så kan du jo sætte en masse flag på. Flot det er den uanset hvad :o)

Mere lækker kage: Den her æbletærte er bagt herhjemme på matriklen MANGE gange. Prøv den. https://benedictesmad.dk/nem-laekker-aeblekage/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest