Æblekage- tid? Kalenderen siger snart september! Hvor vildt er det? Hvor blev sommeren lige af?! Altså bortset fra at der slet ikke har været sommer(=minus varmt vejr i år)er tiden fløjet afsted. Juni, juli, august.
Nu er det så snart september og det betyder at de første æbler falder af træerne i haven. De er ikke 100% spisemodne dem der hænger på træerne, men dem der er faldet på jorden(desværre alt for mange) skal da bruges. Så de værste buler, skrammer, huller skæres fra og så kan resten bruges. Så der er blevet skrællet æbler – masser af æbler denne weekend. En af resultaterne blev denne æblekage. Det er en hurtig en af slagsen. Den er uden så meget fedtstof, men det gør ikke noget da æblestykkerne er med til at holde den saftig. Jeg serverede den med græsk yoghurt rørt op med vanillesukker. Det var ikke så ringe.
Sådan gør du, når du laver en nem og lækker æblekage:
Nem og lækker æblekage
3 æg
2 dl sukker
50 gram smeltet smør
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
Ca 4 dl med groftskårne æbler
- Pisk æggene med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør. Pisk.
- Nu de øvrige ingredienser.
- Hæld hele molevitten i en bageform(ca 20×25 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag I ovnen i 200 grader i ca 30 minutter
- Nydes mens den er lun, så er den bedst. Server med græsk yoghurt, rørt op med vanillesukker, flødeskum eller creme fraiche(hvis du synes- ellers kan du bare lade vær´og nyde den lige som er :o)
Lyst til mere kage? Denne her er med revne gulerødder og smager rigtig godt:o)
https://benedictesmad.dk/saftig-gulerodskage/
dejen inden den kommer i ovnen
Mere kage:
0 kommentarer