Hasselback butternut squash

Hasselback butternut squash. Sundt, nemt og smager ret så læks. Skrællen på en butternutsquash smager godt og bliver dejlig blød, når den bages. Så det er jo bare for nemt.

Halver, skær riller igennem, drys med olie, timian og sæt i ovnen. Efter ca. 45 min, er de bagte butternutsquash klar. Jeg er ellevild med den skønne farve. Det pepper skisme da en hvilken som helst ret op på tallerknen, ikke?

 

hasselback butternut squash

hasselback butternut squash

Ingredienser

  • 1 stk. butternut squash
  • 2 spsk. god olie
  • ca. 3 tsk. frisk eller tørret timian(eller rosmarin)
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader(170 grader varmeluft)

  2. Halver butternut squash på tværs. Fjern kerner. Læg på bagepapir(med kødsiden op)på en bageplade. Kom olie, timian, salt og peber over. Kom i ovnen i ca. 45 min. 

Hasselback butternut squash

Hasselback butternut squash kan spises til alt fra fjerkræ, fisk, okse- lammekød, med mere. Smagen er sød efter bagning. Skrællen bliver dejligt blød undervejs, så det er en skam at skære den fra. Hvis du ønsker den ekstra blød, kan du give den 10 min. længere i ovnen. Butternut squash er dog ikke salt overhovedet og smager godt toppet med flagesalt. Mums.

hasselback butternut squash

Tip

Vidste du, at butternut squash egentlig er en frugt og ikke en grøntsag- og at den indeholder  A, E og C vitamin. Så egentlig  et hæderligt og sundt lille indslag på middagsbordet.

Jeg er sådan lidt vild med at bruge butternut squash i maden. Prøv i en suppe for eksempel. Eller i en kage. Det er læks.

https://benedictesmad.dk/suppe-med-butternutsquash/

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.