Hasselback butternut squash. Sundt, nemt og smager ret så læks. Skrællen på en butternutsquash smager godt og bliver dejlig blød, når den bages. Så det er jo bare for nemt.
Halver, skær riller igennem, drys med olie, timian og sæt i ovnen. Efter ca. 45 min, er de bagte butternutsquash klar. Jeg er ellevild med den skønne farve. Det pepper skisme da en hvilken som helst ret op på tallerknen, ikke?
hasselback butternut squash
Ingredienser
- 1 stk. butternut squash
- 2 spsk. god olie
- ca. 3 tsk. frisk eller tørret timian(eller rosmarin)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader(170 grader varmeluft)
- Halver butternut squash på tværs. Fjern kerner. Læg på bagepapir(med kødsiden op)på en bageplade. Kom olie, timian, salt og peber over. Kom i ovnen i ca. 45 min.
Hasselback butternut squash
Hasselback butternut squash kan spises til alt fra fjerkræ, fisk, okse- lammekød, med mere. Smagen er sød efter bagning. Skrællen bliver dejligt blød undervejs, så det er en skam at skære den fra. Hvis du ønsker den ekstra blød, kan du give den 10 min. længere i ovnen. Butternut squash er dog ikke salt overhovedet og smager godt toppet med flagesalt. Mums.
Tip
Vidste du, at butternut squash egentlig er en frugt og ikke en grøntsag- og at den indeholder A, E og C vitamin. Så egentlig et hæderligt og sundt lille indslag på middagsbordet.
Jeg er sådan lidt vild med at bruge butternut squash i maden. Prøv i en suppe for eksempel. Eller i en kage. Det er læks.
https://benedictesmad.dk/suppe-med-butternutsquash/
0 kommentarer