En hindbærsnitte med rabarber opskrift. Åh så godt det er. Det er da for lækkert. Det er en anderledes måde at bage den populære klassiker på, men det gør jo ingen ting. Husk at det altid(som det er med fyldet til snitterne) er godt med en rabarbermarmelade der ikke flyder ud. Den kan tyknes ved at vende lidt sukker med melanin og koge op med marmeladen. Så bliver den i kagen fremfor på tøjet!
Den her opskrift på en hindbærsnitte med rabarber er nem at arbejde med og så er den nem for børnene at være med til at lave, hvis det er. For dejen er nem at arbejde med og bliver der et par snitter der i udseende ikke lige kandiderer til “bagedysten”, går det nok også, ikke?
Opskrift på hindbærsnitte med rabarber
Mørdej:
275 g mel
175 smør
75 g sukker
1 tsk hjortetaksalt
1 æg.
Fyldet og glasuren:
Ca. 3 dl syltetøj(hvad med den her: rabarbermarmelade)
Ca. 150 g flormelis blandet med 3 tsk vand
kagekrymmel
Så i gang:
Har du en foodprocessor vil jeg anbefale dig at bruge den. Det er så hurtigt ellers gør du det i hånden.
- Kom mel i en skål. Skær smør i mindre stykker og tilsæt. Kom sukker og hjortetakssalt ved.
- Kom æg ved. Når dejen er samlet sætter du den på køl, så den er til at arbejde med.
- Lav nu to ens størrelser på hver sin plade som du ruller ud i ca. 15×30 cm.
- Tænd ovnen på 175 grader/160 grader varmeluft. Bag i ca. 20-30 minutter til de er gyldne.
- Lad dem afkøle.
- Tilsæt syltetøj på den ene del- lægger den anden ovenpå på.
- Rør en let tyk glasur og kom over. Drys med krymmel.
- Skær nu forsigtigt i passende stykker.
Tip
Når du laver hindbærsnitter med rabarber kan du lave dem i lige den størrelse du ønsker. De behøver jo ikke være den klassiske halvstore størrelse, som den man finder hos bageren. Hvad med at lave nogle små mundrette bidder – det ser sødt og dekorativt ud.
Endvidere kan du pynte den lige som du synes. Skal de for eksempel serveres til en pigefødselsdag kan de få hjertekrymmel på eller til en drengefest kan de få lyseblå krymmel på. Kun fantasien sætter grænsen.
0 kommentarer