Det er et hurtig madbrød og så er det bare max mums. På samme billede nedenunder kan du se det færdige madbrød.
Det er et af de brød, hvor du er generøs med olie og krydderurter ovenpå, men så bliver du altså også belønnet i smag. Det smager bare godt.
Vi spiste det sammen med denne her suppe :nem og cremet tomatsuppe. Det smagte godt sammen. Du får et godt stort brød ud af denne her portion, så du får givetvis overskud til madpakken eller måske til crotoner til at toppe på salaten en anden dag?
Du skal bruge:
Hurtig madbrød:
50 gram gær
5 dl kold vand
1 dl kogende vand
1 spsk salt
2 spsk olie til at komme i dejen
500 gram hvedemel
230 gram sigtet speltmel
olie, salt, timian/provencekrydderier og eventuelt små tomater.
Ovenpå brødet kommer du: 7 spsk olie, flagesalt og timian eller en blanding af timian og provencekrydderier.
- Start med at opløse gæren i vandet.
- Tilsæt salt og olie i og rør sammen.
- Komm mel i. Rør grundigt sammen.
- Jeg satte røremaskinen i gang og lod den køre i 4 minutter på høj hastighed. Du kan også bruge håndkræft eller røremaskine med dejkroge på.
- Lad nu dejen hæve tildækket i 35 minutter. Den er nu fint hævet.
- Hæld nu dejen i en bradepande beklædt med bagepapir på ca 30 x 40 cm. Efterhæv i 10 minutter.
- Med fingrene lave du nu dybe huller og fylder hele overfladen med olie, flagesalt, timian eller timian/provencekrydderier og måske nogle små tomater, som jeg gjorde.
- Sæt ind i den varme ovn på 200 grader.
- Bag i ca. 40 minutter i midten af ovnen.
Brød som tilbehør til suppen eller andre lette retter, som salater er godt synes jeg. Hvis du er i besiddelse af en god olivenolie kan du lægge lidt på en tallerken, som du så dypper brødet i. Det er lækkert.
0 kommentarer