Indisk salat til en omgang butterchicken eller tandoori kylling er ofte på menuen herhjemme. Særligt i de kolde måneder er det noget af det bedste, når de krydrede retter varmer igennem kroppen!
Ungerne foretrækker som altid masser af gnavegrønt til de indiske retter. Jeg foretrækker en sprød indisk salat ved siden af. Den her salat er dog fyldt med tilpas mange børnevenlige ingredienser, så børnene får lov til at “plukke lidt” og så spiser de også med.
Indisk salat
Indisk inspireret salat
Ingredienser
- 1/2 rød spidskål(hvid kan også bruges)
- 1/2 agurk(halveret og kerner fjernes)
- 2 gulerødder(skrællet)
- 4 forårsløg
- 1 mango
- 4 spsk. ristede kikærter(de kan købes som ristede eller laves selv)
Dressing
- 4 spsk smagsneutral olie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. knust chilipulver(eller frisk chili)
- salt og peber
- 1 appelsin(saften heraf)
- Top gerne med friske koriander (eller mynte som jeg)
Fremgangsmåde
- Skær spidskål i tynde strimler. Skær forårsløg i tynde skiver. Skær mangoen i tern. Halver agurken, fjern kerner og sker i tynde skiver. Skræl gulerødder og skær ligeså i tynde skiver. Kom hele molevitten over spidkålen. Top med ristede kikærter.
- Dressing. Rør olie og appelsinsaft med krydderierne. Smag til med salt og peber og/eller mere spidskommen og koriander, hvis du synes. Kom over salaten ved servering.
Er du lige som mig fuldstændig pjattet med kål i salaten, skulle du prøve den her :https://benedictesmad.dk/spidskaalssalat-nem-og-skoen-salat/
Hej, kan man lave dressingen dagen før servering?
Rigtig god weekend
hejsa,
Ja det kan du godt. Pisk eller ryst den blot op igen inden den serveres:)