Indisk-inspireret spidskålssalat

Indisk salat til en omgang butterchicken eller tandoori kylling er ofte på menuen herhjemme. Særligt i de kolde måneder er det noget af det bedste, når de krydrede retter varmer igennem kroppen!

Ungerne foretrækker som altid masser af gnavegrønt til de indiske retter. Jeg foretrækker en sprød  indisk salat ved siden af. Den her salat er dog fyldt med tilpas mange børnevenlige ingredienser, så børnene får lov til at “plukke lidt” og så spiser de også med.

indisk salat

Indisk salat

Indisk inspireret salat

Antal 4

Ingredienser

  • 1/2 rød spidskål(hvid kan også bruges)
  • 1/2 agurk(halveret og kerner fjernes)
  • 2 gulerødder(skrællet)
  • 4 forårsløg
  • 1 mango
  • 4 spsk. ristede kikærter(de kan købes som ristede eller laves selv)

Dressing

  • 4 spsk smagsneutral olie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. knust chilipulver(eller frisk chili)
  • salt og peber
  • 1 appelsin(saften heraf)
  • Top gerne med friske koriander (eller mynte som jeg)

Sådan gør du

  1. Skær spidskål i tynde strimler. Skær forårsløg i tynde skiver. Skær mangoen i tern. Halver agurken, fjern kerner og sker i tynde skiver. Skræl gulerødder og skær ligeså i tynde skiver. Kom hele molevitten over spidkålen. Top med ristede kikærter.  

  2. Dressing. Rør olie  og appelsinsaft med krydderierne. Smag til med salt og peber og/eller mere spidskommen og koriander, hvis du synes. Kom over salaten ved servering. 

Er du lige som mig fuldstændig pjattet med kål i salaten, skulle du prøve den her :https://benedictesmad.dk/spidskaalssalat-nem-og-skoen-salat/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *