Ingefærkage

Opskrifter på kager

Hvis du står og skal bage en klassisk skærekage med varmende krydderier. Du ved sådan en skærekage, som er fyldt med krydderier som kanel og ingefær, så kunne det være denne her ingefærkage. Nyd den lige som den er eller servér med iskoldt smør. Det er virkelig lækkert.

Det er en af de kager du selvfølgelig kan bage året rundt, men aller bedst og mest velegnet synes jeg at den er i de køligere måneder(men dem er der selvfølgelig også flest af herhjemme!). Muskatnød, masser af tørret ingefær, kardemomme, kanel… Krydret og lækker kage.

Ingefærkage

At bage sin egen hjemmebagte krydderkage, ingefærkage eller hvilken som helst hjemmebagt kage er lykken, Intet mindre. Duften der spreder sig og forventningens glæde, når bagetiden er ved at være slut og en gylden og hævet skærekage står klar i ovnen. Ej men altså. Servér for dig selv, for familien, for gæster eller anden godtfolk. Gerne med friskbrygget kaffe eller en kande skoldhed thé. Ja tak!

For andre opskrifter på hjemmebagte kager. Se inspiration lige her Græskarkage, bærkager, frugtkager… bare kager…

Ingefærkage

Ingefærkage

Opskrift på en klassisk skærekage med varmende krydderier - en dejlig ingefærkage
Print opskrift Pin opskrift
1 time 15 minutter
Antal: 12 skiver

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 2 dl kærne eller minimælk
  • 150 g blødt smør
  • 6 spsk mørk sirup(kan undlades, men smager godt)
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 3 tsk stødt tørret ingefær
  • 1,5 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 0,5 tsk kardemomme

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader(varmeluft)
    Pisk æg luftige med hvid og brun sukker(og evt sirup)Pisk med smør.
  • Vend med med bagepulver, natron, kardemomme, muskatnød, ingefær, salt og kanel
  • Kom melblandingen i æggeblandingen skiftevis med mælk. PIsk sammen
  • Kom i en smurt(eller beklædt med bagepapir) brødform på ca. 3 - 4 liter. Kør en dejskraber over for en fin overflade
  • Bages i midten af ovnen på de 175 grader i ca. 50 min til gylden overflade. Bliver kagen for mørk kan den dækkes med folie.
  • Kagen er klar, når der stikkes en kødnål i midten som kommer ud ren

Er du gået hen og blevet lige så bage-kage-glad som jeg! Så har jeg masser af gode opskrifter klar. Opskrifter som ofte er nemme at gå til og vil glæde dig selv og folk du holder af. Ønsker du at modtage en mail, så snart der er ny opskrift fra min madblog, så er du velkommen til at trykke på abonner på blog på forsiden.

Du kan også finde mine opskrifter på alt fra pinterest, Instagram  og Facebook. Jeg håber at vi høres ved…?

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest