Italien

Alt det andet

Så er vi hjemme igen. Fra Italien. Åh, italien. Igen en udsøgt fornøjelse at træffe dig igen. Du ligger lige vel langt væk, særligt med en 22 måneders knægt på bagsædet. Efter sådan en 10 timers tid bliver det lidt svært at aktivere sådan en størrelse med “hjulene på bussen” og “jens Petersens ko”. Men alt balladen på bagsædet er glemt, når vi møder dit bakkede landskab- OG smager din mad. Herligt er det.

Hvad er det de italienere kan. Altså en pizza på et befærdet strøg midt i Pisa er ikke den største smagsoplevelse, men en restaurant, som måske ikke ser ud af meget, beliggende på den mest øde bakketop kan vise sig at gemme på de største smagsoplevelser.

Vi boede midt i bjergene i vores eget hus. Det lå dejligt. Helt vildt smukt faktisk. Poolen der hørte til huset var så stor og vi badede bare hele tiden. Særligt børnene. Beliggenheden gjorde, at der var en svag brise hele tiden. Det var dejligt. Et par sightseeing-dage i hhv. Pisa og Lucca var så da godt nok noget af en varm omgang. Nej, lad os komme op i bjergene og få lidt luft.

Vi havde fået anbefalet en lille restaurant, som lå et par kilometer fra huset. Vi lod bilen stå og gik derhen.    Sikken en tur. Jeg havde booket bord pr. telefon, men var ærlig talt noget usikker på, om damen i den anden ende havde forstået et ord af hvad jeg sagde. Hun talte ikke engelsk og mit italienske, er noget sparsomt(læs:ikke eksisterende!). Men da vi ankom stod bordet klar. Udsigten var så smuk, at det ikke kan beskrives, så det lader jeg være med. Maden var helt fantastisk. Mega god faktisk. De havde ingen fast menu, men kom bare med 6 retter, sådan løbende hen over aftnen. Børnene kunne lide noget af det, men jeg kunne lide ALT. Ej, hvor smagte det godt. I alt sin enkelhed var det ikke nogle vildt eksotiske ingredienser, men alligevel  var det bare så smagfuldt. Ret nummer 1 bestod af kødboller i tomatsauce, serveret med marineret gulerødder, auberginer og  squash. Børnene sagde, at kødbollerne i saucen mindende om denne her: italienske kødboller som jeg tidligere har haft på bloggen. De smager ret godt, så dem tror jeg da lige jeg snart må lave igen. Der blev også serveret lækre skinker med friteret brød, kylling og kanin med noget grøntsagspate, kage med mandler og mørk chokolade og ja, alle mulige andre retter….

Omkring os sad italienere og sludrede og hyggede sig. Det gjorde vi også. Vi vandrede hjemad, med fire trætte børn nogle timer senere…

italien

mad, mad, mad og… det skæve tårn I Pisa. Arkitekten bag, havde åbenbart glemt at tage højde for, det bløde jordunderlag. Så tårnet bare skred og skred. Men flot. Det er det altså alligevel…

Italien

italien

udsigten fra poolområdet.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest