Italienske kødboller

De her italienske kødboller smager af så meget og det samme gør tomatsaucen. Egentlig er der ikke så mange ingredienser i, men hvis du giver retten lidt tid, bliver den så smagfuld.

Det er virkelig en rigtig lækker sag, som jeg har lavet flere gange efterhånden. Med en lækker salat og måske et godt italiensk brød er det et helt hæderligt måltid at servere, når der er gæster til middag synes jeg. Simpelthen fordi den er så smagfuld. Vurder selv og lad mig gerne høre, hvis du er enig(det tror jeg:)

italienske kødboller

Sådan laver du italienske kødboller:

(Du får en god stor portion ud af denne. Svarende til ca. 6 voksne. Arbejdstid ca. 45 minutter incl. simretid til saucen, men saucen kan med fordel stå lidt længere og simre):

2 kg hakket oksekød

200 gram rasp

3 æg

1 løg

7 fed hvidløg(2 fed i kødbollerne og 5 i saucen)

2 tsk salt/peber

Tomatsauce

God olivenolie.

2 spsk oregano

5 fed hvidløg

800 ml tomatpassata

2,5 dl fløde

Italienske kødboller:

  • Rør oksekødet godt igennem. Når det er gjort rører du det finthakkede løg,  de finthakkede hvidløg, raspen og æggene i kødet. Krydr med salt/peber.
  • Form kødboller og steg i en god olie på panden. De skal ikke steges hårdt, der skal blot dannes en skorpe rund om kødbollerne.

Til saucen:

  • Svits hvidløget, som er presset i hvidløgspresser, i god olie i en gryde. De skal ikke brankes blot vendes i olien(i kort tid), så smagen træder frem og duften breder sig i køkkenet.
  • Nu tilføjer du tomatpassataen, 1 spsk olie og 2 spsk tørret oregano.
  • Hæld fløden ved. Lad det hele simre en ti minutters tid på svag varme.
  • Nu hælder du kødbollerne med det olie det har stegt i ned i sovsen. Varm det op.
  • Vær gerne generøs med den gode olie i den her ret- det er det der giver den gode smag.

Server med friskkogt pasta og masser af parmesanost.

Tip:

Den her ret bliver kun bedre af at stå og småsimre lidt. Så hvis den skal nydes  om aftnen kan du sagtens lave den tidligere på dagen og lad den stå og simre en tre timer på ganske lavt blus (det skal blot være uden kødbollerne, da de ellers bliver overfærdige)

Tomatpassata er den store hitter herhjemme fordi det er en tomatsauce uden klumper i. Det er der flere medlemmer af familien der ikke er pjattet med nemlig! De flasker eller små kartoner med ca 400 ml i kan du købe de fleste steder. Har du dem ikke kan du bruge flåede eller hakkede tomater på dåse. Da skal du blot blende dem med en stavblender.

Olie er ikke bare olie. Der findes sunde olier, usunde olier, smagfulde og smagsneutrale olie. Til en gulerods/squashkage ville jeg typisk bruge en billig majsolie. Men til en ret som denne her, ville jeg bruge en olivenolie med god smag. Det italienske køkken forhandler nogle rigtig gode olie, som faktisk smager af indholdet! (Reklamelink) https://detitalienskekoekken.dk

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.