De her italienske kødboller smager af så meget og det samme gør tomatsaucen. Egentlig er der ikke så mange ingredienser i, men hvis du giver retten lidt tid, bliver den så smagfuld.

Det er virkelig en rigtig lækker sag, som jeg har lavet flere gange efterhånden. Med en lækker salat og måske et godt italiensk brød er det et helt hæderligt måltid at servere, når der er gæster til middag synes jeg. Simpelthen fordi den er så smagfuld. Vurder selv og lad mig gerne høre, hvis du er enig(det tror jeg:)

italienske kødboller

Sådan laver du italienske kødboller:

(Du får en god stor portion ud af denne. Svarende til ca. 6 voksne. Arbejdstid ca. 45 minutter incl. simretid til saucen, men saucen kan med fordel stå lidt længere og simre):

1 kg hakket oksekød

100 gram rasp

2 æg

1 løg

4 fed hvidløg(2 fed i kødbollerne og 2 i saucen)

2 tsk. oregano

salt/peber

Tomatsauce

God olivenolie.

1spsk oregano

5 fed hvidløg

600 ml tomatpassata

2 dl fløde(eller 9 eller 18%)

Italienske kødboller:

  • Rør oksekødet godt igennem. Når det er gjort rører du det finthakkede løg,  oregano, finthakkede hvidløg, rasp og æg i kødet. Krydr med salt/peber.
  • Form kødboller og steg i en god olie på panden. De skal ikke steges hårdt, der skal blot dannes en skorpe rund om kødbollerne.

Til saucen:

  • Svits hvidløgsfed, som er presset i hvidløgspresser, i god olie i en gryde. De skal ikke brankes blot vendes i olien(i kort tid), så smagen træder frem og duften breder sig i køkkenet.
  • Nu tilføjer du tomatpassataen, 1 spsk olie og 1 spsk tørret oregano.
  • Hæld fløden ved. Lad det hele simre en ti minutters tid på svag varme.
  • Kom kødboller med (sammen med det olie de har stegt i) ned i sovsen. Varm det op.
  • Vær gerne generøs med den gode olie i den her ret- det er det der giver den gode smag.

Server med friskkogt pasta og masser af parmesanost.

Tip:

Den her ret bliver kun bedre af at stå og småsimre lidt. Så hvis den skal nydes  om aftnen kan du sagtens lave den tidligere på dagen og lad den stå og simre en tre timer på ganske lavt blus (det skal blot være uden kødbollerne, da de ellers får for meget)

Tomatpassata er den store hitter herhjemme fordi det er en tomatsauce uden klumper i. Det er der flere medlemmer af familien der ikke er pjattet med nemlig! De flasker eller små kartoner med ca 400 ml i kan du købe de fleste steder. Har du dem ikke kan du bruge flåede eller hakkede tomater på dåse. Da skal du blot blende dem med en stavblender.

Olie er ikke bare olie. Der findes sunde olier, usunde olier, smagfulde og smagsneutrale olie. Brug gerne en god olivenolie til denne ret.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

One pot pasta med kyllingPasta med safranPastasalat med grøntsager og hummus

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest