Jordbær med mascarpone, jordbær og brændte mandler. Fristende og super nem at lave. Kom i fine portionsglas og servér. Super nemt og friskt!
Det er nok en af de nemmeste desserter. Men den smager skønt alligevel. Fire ingredienser. Det kan ikke rigtig gå galt, vel? Jeg ved godt, at det ikke er sæson for de danske jordbær lige nu. Men efterhånden kan man købe jordbær året rundt. Og de smager i grunden også godt.
Jordbær med mascarpone
Jordbær med mascarpone og sprøde mandler
Ingredienser
- 200 ml mascarpone
- 200 gram friske jordbær
- 100 gram brændte mandler
- 4 spsk. fibersirup eller almindelig mørk eller lys sirup
Fremgangsmåde
- Hvis du laver jordbærdesserten til fire mennesker deler du det hele imellem fire glas. Skyl jordbær og nip stilken af. Skær i mindre stykker. Kom jordbær i bunden af et glas. Nu mascarpone. Kom sirup over. Slut af med jordbær og brændte mandler.
Jordbær med mascarpone og mandler
Tip
Mascarpone er en italiensk, cremet friskost, som altså ingenlunde smager af ost, nærmere smagen af fløde og creme fraiche. Det er klassiskeren i en italiensk tiramisu og så er det sådan en italiensk flødeost jeg gerne har stående klar på køl. Hvis nu trangen til enten den her dessert melder sig eller jeg er i humør til tiramisu eller får lyst til at komme i en hurtig portion kogt frisk pasta. Mascarpone giver en mild cremethed til maden uden at smage igennem.
Jeg brugte fibersirup i denne her dessert, men du kan også bruge almindelig sirup. Jeg bruger hvad jeg har liggende eller er i humør til.
Lignende opskrifter: jordbær tærte med vanillecreme – klassisk jordbærtærte, cremet is med friske jordbær, cremet jordbærsmoothie med mandelmælk
0 kommentarer